Τροχοί & TIR

Πιο μπροστά στην ηλεκτροκίνηση η BYD

Ο μεγαλύτερος, βάσει ταξινομήσεων, κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών για την αυτοκινητοβιομηχανία, δεν θα μπορούσε να λείπει από την έκθεση ΙΑΑ Transportation 2022. Η εταιρεία έδειξε δ
Τετάρτη 02/11/2022 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ο μεγαλύτερος, βάσει ταξινομήσεων, κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών για την αυτοκινητοβιομηχανία, δεν θα μπορούσε να λείπει από την έκθεση ΙΑΑ Transportation 2022.

Η εταιρεία έδειξε δύο από τα ηλεκτρικά φορτηγά που διαθέτει στην Ευρώπη, το αστικών διανομών ETM6 στους 7,5 τόνους μικτού και το ETH8 των 19 τόνων για χρήση στις μεταφορές/διανομές ή ως απορριμματοφόρο, και την αναβαθμισμένη εκδοχή του 12μετρου ηλεκτρικού eBus.

Όλα τα εκθέματα είναι σχεδιασμένα και εξελιγμένα σύμφωνα με τις επιθυμίες, και προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών, ανέφεραν σχετικά τα στελέχη της BYD Europe.

Το ενδιαφέρον των ειδημόνων της ηλεκτροκίνησης προσέλκυσε πάντως κι ένα άλλο έκθεμα, και συγκεκριμένα η eBus Blade Platform, μία πλατφόρμα η οποία περιλαμβάνει την υψηλής αντοχής Blade Battery, η οποία σύμφωνα με τα στελέχη της BYD αποτελεί ένα σημαντικό τεχνολογικό βήμα για την ωρίμανση της ηλεκτροκίνησης των επαγγελματικών οχημάτων.

Η μπαταρίες Blade έχουν περάσει με επιτυχία την πιο σκληρή δοκιμασία για να πιστοποιηθεί η ασφάλεια μιας συστοιχίας μπαταριών, το περίφημο Nail Penetration Test. Η τεχνολογία CTP (cell to pack) της Blade Battery βελτιώνει σημαντικά τη δομική ακαμψία σε σχέση με τις περισσότερες συστοιχίες μπαταριών που κυκλοφορούν σε οχήματα σήμερα.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς της BYD, το σύνολο είναι –στην περίπτωση του eBus- κατά 50% μικρότερο σε όγκο σε σχέση με το μοντέλο προηγούμενης γενιάς, κάτι που επιτρέπει την εγκατάσταση περισσότερων μπαταριών και κατά συνέπεια αύξηση της αυτονομίας και μείωση του απόβαρου του σασί.

PreviousNext