Τροχοί & TIR

Πώς είναι τα Roatels και πόσο κοστίζουν

Έκαναν την εμφάνισή τους αρχικά στον Α7 της Γερμανίας και στη συνέχεια σε άλλους αυτοκινητόδρομους, προκαλώντας εντύπωση, αλλά και ποικίλα σχόλια από τους οδηγούς των φορτηγών. Ο λόγος για τα νέου τ
Δευτέρα 11/04/2022 - 10:45
Κοινοποίηση στα Social Media

Έκαναν την εμφάνισή τους αρχικά στον Α7 της Γερμανίας και στη συνέχεια σε άλλους αυτοκινητόδρομους, προκαλώντας εντύπωση, αλλά και ποικίλα σχόλια από τους οδηγούς των φορτηγών.

Ο λόγος για τα νέου τύπου motels, που ονομάζονται Roatels. Αποτελούνται από 45άρια κοντέινερ HC, το εσωτερικό των οποίων έχει διαμορφωθεί κατάλληλα και φέρει τον βασικό εξοπλισμό δωματίου, ενός πολύ μικρού δωματίου θα λέγαμε, αφού σε κάθε κοντέινερ με εμβαδόν 34 τετ. μέτρων αντιστοιχούν τέσσερα δωμάτια.

Το κάθε δωμάτιο φέρει κρεβάτι, δικό του WC με ντουζιέρα, τηλεόραση και Wi-fi. Το εσωτερικό του έχει επενδύσεις στους τοίχους, στο ταβάνι και στο πάτωμα. Φέρει παράθυρο ύψους 1,60 μέτρων με πλευρικά ανοιγόμενη κουρτίνα, A/C ενώ εξωτερικά επιτηρείται από κάμερα ασφαλείας.

Το κόστος μιας διανυκτέρευσης είναι στα 49 ευρώ και η κράτηση γίνεται μέσω του κινητού με εφαρμογή (e-mail: hello@roatel.de) και στο κινητό του πελάτη έρχεται ένα μήνυμα με τον αριθμό του δωματίου και QR για το άνοιγμα της πόρτας.

Η ιδέα του Γερμανού επιχειρηματία Ralf-Peter Kals βασίστηκε στον ευρωπαϊκό κανονισμό των χρόνων ανάπαυσης των οδηγών και ιδιαίτερα στην υποχρέωση να λαμβάνουν την εβδομαδιαία ανάπαυση με διανυκτέρευση εκτός καμπίνας.

Το επιχειρηματικό πλάνο περιλαμβάνει 600 roatels που θα εγκατασταθούν στους αυτοκινητόδρομους της Γερμανίας σε ειδικά αδειοδοτημένα σημεία που διαθέτουν, επίσης, μεγάλο χώρο parking φορτηγών.

PreviousNext