Τροχοί & TIR

Πυρκαγιά σε πλοίο γεμάτο κοντέινερ

Πυρκαγιά ξέσπασε στο "LUNA MAERSK" βόρεια της Κέας, ενώ κατευθυνόταν από Πειραιά προς Θεσσαλονίκη με 1.517 κοντέινερ. Ειδικότερα, ενημερώθηκε βραδινές ώρες της 2ας Οκτωβρίου το Ενιαίο Κέντρο Συντονι
Τετάρτη 04/10/2023 - 10:54
Κοινοποίηση στα Social Media

Πυρκαγιά ξέσπασε στο "LUNA MAERSK" βόρεια της Κέας, ενώ κατευθυνόταν από Πειραιά προς Θεσσαλονίκη με 1.517 κοντέινερ.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε βραδινές ώρες της 2ας Οκτωβρίου το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για πυρκαγιά σε έμφορτο εμπορευματοκιβώτιο στο Φ/Γ πλοίο εμπορευματοκιβωτίων “LUNA MAERSK” σημαίας Χονγκ Κονγκ στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Κέας, χωρίς ο Πλοίαρχος να αιτεί συνδρομή.

Για την περιοχή απέπλευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ένα (01) σκάφος Π.Υ., ενώ στο εμπορευματοκιβώτιο πραγματοποιήθηκε περιμετρική ψύξη με χρήση αντλιών νερού, από το πλήρωμα του πλοίου. Το εν λόγω Φ/Γ είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Πειραιά με προορισμό τον λιμένα Θεσσαλονίκης έμφορτο, με 1.517 εμπορευματοκιβώτια και 26 μέλη πληρώματος.

To “LUNA MAERSK” πλαγιοδέτησε μεσημβρινές ώρες χθες, στον προβλήτα ΙΙ του λιμένα Κερατσινίου, όπου έγινε εκφόρτωση του ειδικού κοντέινερ και εν συνεχεία τοποθετήθηκε σε ειδικά ασφαλή διαμορφωμένο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ρίψη ύδατος από κλιμάκιο Π.Υ.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

PreviousNext