Τροχοί & TIR

Renault, Nissan και Mitsubishi σε κοινή πορεία προς την ηλεκτροκίνηση

Η συμμαχία των κατασκευαστών Renault, Nissan και Mitsubishi ανακοίνωσε κοινή πορεία μέχρι το 2030 με στόχο την παραγωγή 100% ηλεκτρικών αυτοκινήτων, επενδύοντας 23 δισ. ευρώ στα επόμενα πέντε χρόνια
Πέμπτη 27/01/2022 - 14:07
Κοινοποίηση στα Social Media

Η συμμαχία των κατασκευαστών Renault, Nissan και Mitsubishi ανακοίνωσε κοινή πορεία μέχρι το 2030 με στόχο την παραγωγή 100% ηλεκτρικών αυτοκινήτων, επενδύοντας 23 δισ. ευρώ στα επόμενα πέντε χρόνια.

Στον προγραμματισμό περιλαμβάνεται η παραγωγή 35 νέων μοντέλων, τα οποία θα βασίζονται σε πέντε κοινές πλατφόρμες με ηλεκτρική γραμμή κίνησης, ενώ η Nissan είναι αυτή που θα αναλάβει την ανάπτυξη μπαταριών για όλους.

Ειδικά για τα επαγγελματικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προβλέπεται η κοινή χρήση της πλατφόρμας του Renault Kangoo και του Nissan Town Star.

Η Nissan, στον τομέα των μπαταριών, ανέφερε ότι θα επιτύχει μείωση του σημερινού κόστους των μπαταριών κατά 50% το 2026 και κατά 65% το 2028.

Παράλληλα, οι τρεις κατασκευαστές θα προχωρήσουν στην ανάπτυξη συστημάτων συνδεσιμότητας των αυτοκινήτων και στην παραπέρα εξέλιξη των συστημάτων ασφάλειας.

Η συμμαχία εκτιμά, επίσης, ότι μέχρι το 2026 περί τα 45 εκ. αυτοκίνητα των τριών κατασκευαστών θα έχουν εξοπλισμό αυτόνομης οδήγησης.

PreviousNext