Τροχοί & TIR

Το ΣΑΤΑ στον Μπακογιάννη για νέες πιάτσες ταξί

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δέχτηκε χθες το απόγευμα το προεδρείο του ΣΑΤΑ και συζήτησε όλα τα θέματα του ταξί που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη δη
Παρασκευή 07/10/2022 - 14:39
Κοινοποίηση στα Social Media

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δέχτηκε χθες το απόγευμα το προεδρείο του ΣΑΤΑ και συζήτησε όλα τα θέματα του ταξί που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου φορέα που θα παίρνει όλες τις αποφάσεις για το κυκλοφοριακό στην πόλη.

Ο κ. Μπακογιάννης επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων στο αίτημα για την πρόσβαση των ταξί στις λεωφορειολωρίδες και θεώρησε σημαντική την ευρύτερη συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας με το ΣΑΤΑ για ζητήματα που αφορούν τον κλάδο των ταξί. Δήμος Αθηναίων και ΣΑΤΑ θα εξετάσουν από κοινού τη δημιουργία υποδομών (στέγαστρα και τουαλέτες) σε πιάτσες που βρίσκονται σε σημεία ιστορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος. Θα εξεταστεί επίσης αν μια τέτοια δαπάνη μπορεί να χρηματοδοτηθεί από κάποιο κοινοτικό πρόγραμμα. Παράλληλα κατατέθηκε από το ΣΑΤΑ, αίτημα για τη συντήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων πιατσών και τη δημιουργία νέων σταθμών στάθμευσης στα εξής σημεία:

1.Aντιστροφή της ήδη υπάρχουσας πιάτσας ΕΔΧ Ταξί (Πλατείας Συντάγματος) επί της οδού Όθωνος με μέτωπο προς την οδό Αμαλίας για καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

2. Πλατεία Καραϊσκάκη, επί της οδού Θ. Δηλιγιάννη και επί του κυκλικού κόμβου από την οδό Οδυσσέως - έως το μέσον του κόμβου, για 10 Ταξί.

3. Μουσείο Ακρόπολης, επί της οδού Χατζηχρήστου στην υπάρχουσα εσοχή μετά τη συμβολή με την οδό Μακρυγιάννη για 4 Ταξί.

4. Νοσοκομείο Ερ. Ντυνάν επί της Λ. Μεσογείων για 4 Ταξί.

5.Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, επί της οδού Αθανασάκη για 4 Ταξί.

6. Ακαδημίας, πριν τη συμβολή με την οδό Βουκουρεστίου για 4 Ταξί.

7. Γουδή (Πλατεία Ελευθερίας), για 6 Ταξί.

8. Πολεμικό Μουσείο, επί της οδού Ριζάρη για 3 Ταξί.

9. Πλατεία Κάνιγγος, επί της οδού Τζωρτζ στη συμβολή με την οδό Ακαδημίας για 3 Ταξί.

10. Κουκάκι- Παιδική Χαρά, επί της οδού Δημητρακοπούλου 4 Ταξί.

11. Πλ. Βαρνάβα (Παγκράτι) για 3 Ταξί.

12. Νέος Κόσμος (ΜΕΤΡΟ), για 4 Ταξί.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι η έδρα των περισσότερων ταξί που δραστηριοποιούνται στην Αττική. 14.000 ταξί πραγματοποιούν χιλιάδες διαδρομές σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, η ελληνική πρωτεύουσα δεν είναι φιλική προς τον κλάδο μας, σημειώνει το ΣΑΤΑ που θεωρεί ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των οδηγών ταξί, αρκεί να υπάρχει η διάθεση συνεργασίας και υποστήριξης από τη Δημοτική Αρχή.

PreviousNext