Τροχοί & TIR

Solaris: Το ηλεκτρικό 12μετρο στην Αθήνα για δοκιμή

Έφτασε στην Αθήνα το αμιγώς ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο Solaris Urbino 12 electric, προκειμένου από την ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει δοκιμές σε γραμμές του ΟΣΥ. Είναι το πρώτο ευρωπαϊκό ηλεκτρικό λ
Τρίτη 01/12/2020 - 17:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Έφτασε στην Αθήνα το αμιγώς ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο Solaris Urbino 12 electric, προκειμένου από την ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει δοκιμές σε γραμμές του ΟΣΥ.

Είναι το πρώτο ευρωπαϊκό ηλεκτρικό λεωφορείο και το τρίτο κατά σειρά που προσφέρεται για δοκιμή στον ΟΑΣΑ, προκειμένου να αξιολογηθεί σε πραγματικές κυκλοφοριακές συνθήκες.

Το Urbino 12 electric φέρει τον δοκιμασμένο ηλεκτρικό άξονα AVE 130 της ZF με δύο μοτέρ των 125 kW το καθένα (2x125 kW), που τροφοδοτούνται από μπαταρία lithium-Ion.

Η φόρτισή της γίνεται από βύσμα ή και από παντογράφο (επιλογή πελάτη).

Το λεωφορείο έχει ατσάλινο σκελετό, φέρει τρεις δίφυλλες πόρτες, είναι χαμηλοδάπεδο, φτάνοντας κατά την επιγονάτιση τα 320 χιλ. Διαθέτει, επίσης, και ράμπα εισόδου αμαξιδίων.

Σημειώνεται πως η Solaris κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων στην Ευρώπη, κυρίως χάρη στον μεγάλο αριθμό των ηλεκτρικών Urbino που κυκλοφορούν στην Πολωνία – χώρα του κατασκευαστή.

 

PreviousNext