Τροχοί & TIR

Στη Volvo η μεγαλύτερη παραγγελία βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών

Η γνωστή Μεταφορική και Ναυτιλιακή εταιρεία DFDS με έδρα τη Δανία παρήγγειλε στη Volvo Trucks 100 ηλεκτρικά φορτηγά Volvo FM, που αποτελεί τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα παραγγελία βαρέων ηλεκτρικών φορ
Τετάρτη 06/10/2021 - 12:41
Κοινοποίηση στα Social Media

Η γνωστή Μεταφορική και Ναυτιλιακή εταιρεία DFDS με έδρα τη Δανία παρήγγειλε στη Volvo Trucks 100 ηλεκτρικά φορτηγά Volvo FM, που αποτελεί τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα παραγγελία βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών στην Ευρώπη.

Τα ηλεκτρικά FM έχουν μικτό βάρος συρμού 44 τόνους και χιλιομετρική εμβέλεια 300 χιλιομέτρων. Αν, μάλιστα, μεσολαβήσει ωράριο για τον οδηγό, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί π.χ. στη διάρκεια του γεύματος του οδηγού και έτσι να επεκταθεί η χιλιομετρική εμβέλεια του αυτοκινήτου.

Εννοείται ότι οι μπαταρίες των ηλεκτρικών FM φορτίζουν πλήρως κατά τη νύχτα στο ντεπό και επαναφορτίζονται προσωρινά σε στάση, όπως αυτή που αναφέραμε παραπάνω, ώστε τα φορτηγά να πραγματοποιούν δρομολόγια μεταξύ πόλεων και Περιφερειών με σημαντικά οφέλη για τη DFDS, όπως οικονομία, είσοδος σε Ζώνες Χαμηλών Ρύπων, κίνηση και κατά τη νύχτα, ξεκούραστη οδήγηση για τον οδηγό, αθόρυβες φορτώσεις/ εκφορτώσεις με χρήση ηλεκτρικής ράμπας κ.α.

Ταυτόχρονα, η κυκλοφορία των 100 αυτών ηλεκτρικών φορτηγών συμβάλλει δραστικά στη μείωση των ρύπων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

PreviousNext