Τροχοί & TIR

Στην Italgas πέρασε το 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε.

To ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, και ο όμιλος «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» (ΕΛΠΕ) ανακοινώνουν ότι πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα εκδήλωση για την ολοκλήρωση της μεταβ
Σάββατο 03/09/2022 - 09:15
Κοινοποίηση στα Social Media

To ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, και ο όμιλος «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» (ΕΛΠΕ) ανακοινώνουν ότι πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα εκδήλωση για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 100% των μετοχών της ΔΕΠΑ Υποδομών στον όμιλο Italgas SpA. Είχε προηγηθεί στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ η υπογραφή των σχετικών απαιτούμενων εγγράφων.

Στη διαγωνιστική διαδικασία που έφερε εις πέρας με επιτυχία το ΤΑΙΠΕΔ, για την από κοινού πώληση με τον όμιλο ΕΛΠΕ του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε., ανακηρύχθηκε ανάδοχος ο όμιλος Italgas SpA έναντι τιμήματος 733 εκατ. ευρώ. Στον διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ διέθεσε προς πώληση το 65% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών και η ΕΛΠΕ το υπόλοιπο 35%.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε: «Σήμερα ολοκληρώθηκε μία από τις σημαντικότερες αποκρατικοποιήσεις, με το κλείσιμο της οικονομικής συναλλαγής για την πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών στον ιταλικό όμιλο Italgas. Το έργο αυτό καταδεικνύει την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η συμφωνία με την Italgas, έναν από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους στην Ευρώπη θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα αποτελέσει εφαλτήριο για την υλοποίηση νέων επενδύσεων που θα συμβάλλουν στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της Κυβέρνησης για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας».

PreviousNext