Τροχοί & TIR

Στις 7 Μαρτίου τα ασφαλιστικά μέτρα για την κυκλοφορία των φορτηγών

Για τις 7 Μαρτίου προσδιορίστηκε η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας το ΠΣΧΕΜ ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης του κ. Σπίρτζη που θέτει εκ
Δευτέρα 06/02/2017 - 12:17
Κοινοποίηση στα Social Media

Για τις 7 Μαρτίου προσδιορίστηκε η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας το ΠΣΧΕΜ ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης του κ. Σπίρτζη που θέτει εκτός παράδρομων όλα τα φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους, πλην ορισμένων εξαιρέσεων.

Πληροφορίες του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR αναφέρουν ότι από πλευράς αυτοκινητιστών το μέτρο της απαγόρευσης θεωρείται αντισυνταγματικό και πάντως επιδιώκεται ο διαχωρισμός του παράπλευρου δικτύου από τις Παλαιές Εθνικές Οδού («παραλλαγμένο» δίκτυο, όπως το αποκαλεί το υπ. Μεταφορών), ώστε τουλάχιστον σε αυτές, δηλαδή στις παλαιές εθνικές οδούς να μην ισχύσει η απαγόρευση.

Το ΠΣΧΕΜ όπως πληροφορηθήκαμε, έχει συντάξει μια σειρά επιχειρημάτων για να υπερασπιστεί το αίτημά του. Μεταξύ αυτών και το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι δρόμοι για πολλές δεκαετίες ήταν ελεύθεροι διοδίων και εξυπηρετούσαν και συνεχίζουν να εξυπηρετούν πλήθος επαρχιακών πόλεων.

PreviousNext