Τροχοί & TIR

Σύλληψη οδηγού φορτηγού στο λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας

Κατάσχεση οχήματος και ναρκωτικών ουσιών
Παρασκευή 12/04/2024 - 15:33
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Λιμενικό Σώμα
φωτό: Λιμενικό Σώμα

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, προέβησαν στη σύλληψη ενός ημεδαπού, για παράβαση του νόμου 4139/2013 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών'', στο λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, διενεργήθηκε στοχευμένος έλεγχος σε φορτηγό όχημα (τράκτορας/επικαθήμενο), το οποίο είχε εκφορτωθεί από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμένα Ιταλίας από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.), της Ομάδας Κ9 και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

φωτό: Λιμενικό Σώμα
φωτό: Λιμενικό Σώμα

Κατά τον έλεγχο, κατόπιν ένδειξης από τον σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. «ΒΛΑΝΤ», τα στελέχη εντόπισαν επιμελώς στοιβαγμένα στο χώρο του φορτίου, 22 χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν 200 πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (SKUNK), συνολικού μικτού βάρους 225,880 κιλά.

Ο 54χρονος ημεδαπός, οδηγός του Φ/Γ οχήματος (τράκτορας/επικαθήμενο) πρόκειται να προσαχθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν οι ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών και το Φ/Γ όχημα με το επικαθήμενο.

Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών ουσιών εκτιμάται έως το ποσό του 1.807.040 €.

PreviousNext