Τροχοί & TIR

Θετική εξέλιξη για τα ΦΔΧ μεταφοράς πετρελαιοειδών. Ανεστάλη η απεργία 

Ολοκληρώθηκε το πρωί σήμερα η συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Μεταφορικών Επιχειρήσεων Προϊόντων Πετρελαιοειδών (ΣΕΜΕΠΠΕ) με
Τετάρτη 06/04/2022 - 21:58
Κοινοποίηση στα Social Media
βυτιοφορο volvo

Ολοκληρώθηκε το πρωί σήμερα η συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Μεταφορικών Επιχειρήσεων Προϊόντων Πετρελαιοειδών (ΣΕΜΕΠΠΕ)  με θέμα συζήτησης την απόφαση για περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας και το οριζόμενο μέγιστο επιτρεπόμενο περιθώριο κέρδους το οποίο δεν θα πρέπει να διαφοροποιείται από αυτό που ίσχυε τον Αύγουστο του 2021.

Με βάση το παραπάνω μέτρο οι μεταφορείς πετρελαιοειδών δεν μπορούν να μετακυλήσουν το υπερβάλλον κόστος μεταφοράς των καυσίμων με αποτέλεσμα τα περιθώρια κέρδους των ΦΔΧ να βρίσκονται κάτω από εκείνο του Αυγούστου του 2021.



Όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος του συνδέσμου Άγγελος Φάλαρης, ο υπουργός κατανόησε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε να τροποποιήσει το σχετικό άρθρο της απόφασης.



 Μετά την παραπάνω θετική εξέλιξη συνήλθε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΜΕΠΠΕ  και αποφάσισε την αναστολή της απεργίας που είχε εξαγγελθεί για τις 8 Απριλίου.



Σχετική είναι και η ανακοίνωση που λάβαμε από τον πρόεδρο του συνδέσμου Άγγελο Φάλαρη την οποία συνυπογράφει και ο Γενικός Γραμματέας Ευάγγελος Κήττας και έχει ως εξής:



«Σε συνέχεια συναντήσεών μας με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου Και Προστασίας Καταναλωτή κ. Σωτήριο Αναγνωστόπουλο συνήλθε έκτακτα το Δ.Σ. του ΣΕΜΕΠΠΕ  και αποφάσισε την αναστολή της εξαγγελθείσας για την Παρασκευή 8 Απριλίου απεργίας.

Έγινε κατανοητό το πρόβλημα των μεταφορέων υγρών καυσίμων θερμής ασφάλτου και υγραερίων ΔΧ, ότι βρισκόμαστε σε αδυναμία να καλύψουμε το αυξημένο κόστος κίνησης λόγω των ανατιμήσεων του πετρελαίου και να συνεχίσουμε την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς.

Αναμένουμε τις επόμενες ημέρες τις σχετικές ενέργειες ώστε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το μεταφορικό μας έργο.»



 Ο πρόεδρος Άγγελος Φάλαρης 

Ο γενικός γραμματέας Ευάγγελος Κήττας

 

PreviousNext