Τροχοί & TIR

Ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία – Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ

Με πυκνές βολές πυροβολικού και αρμάτων μάχης ξεκίνησε από τα χαράματα σήμερα η αναμενόμενη επίθεση των Ρώσων κατά της Ουκρανίας ενώ είχε προηγηθεί επίσημη ανακοίνωση του προέδρου Πούτιν ότι διέταξε
Πέμπτη 24/02/2022 - 10:33
Κοινοποίηση στα Social Media

Με πυκνές βολές πυροβολικού και αρμάτων μάχης ξεκίνησε από τα χαράματα σήμερα η αναμενόμενη επίθεση των Ρώσων κατά της Ουκρανίας ενώ είχε προηγηθεί επίσημη ανακοίνωση του προέδρου Πούτιν ότι διέταξε «στρατιωτική επιχείρηση» εναντίον της Ουκρανίας.

Η επίθεση των ρωσικών δυνάμεων είναι πολυμέτωπη και για το λόγο αυτό εκρήξεις σημειώνονταν ταυτόχρονα σε διαφορετικές περιοχές στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ουκρανίας όπου βρίσκονται οι πόλεις Μαριανούπολη, Οδησσός, Νοβοσάχτινσκ, Κραματόνσκ κ.α. Άλλωστε, οι ρωσικές δυνάμεις είχαν από μέρες τοποθετηθεί κατά μήκος χιλιάδων χιλιομέτρων στα νότια και νοτιοανατολικά σύνορα με την Ουκρανία και επιβεβαιώνεται ότι ποτέ δεν αποχώρησαν από τις θέσεις αυτές.



Λόγω των εξελίξεων, εκτάκτως αυτήν την ώρα συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με τη συμμετοχή και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Η συμμετοχή του κ. Σκρέκα συνδέεται με τα προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν στη ροή του φυσικού αερίου.

Μέχρι το πρωί σήμερα, δεν υπήρχαν πληροφορίες για εισβολή ρωσικών πεζοπόρων τμημάτων εντός της ουκρανικής επικράτειας και η «στρατιωτική επιχείρηση» αφορούσε βολές πυροβόλων μεγάλου βεληνεκούς και βολές αρμάτων από τη γραμμή των συνόρων.



Ωστόσο, τέτοιου είδους ενέργειες είναι αυτές που πάντα προηγούνται μιας εισβολής πεζοπόρων τμημάτων, όπως ανέφεραν στρατιωτικοί παρατηρητές της Δύσης.

Ο εναέριος χώρος έχει κλείσει για όλες τις πολιτικές αεροπορίες και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν διακοπεί οι οδικές συγκοινωνίες σε μεγάλα τμήματα των Ουκρανικών αυτοκινητόδρομων, αλλά δεν παρατηρήθηκε φυγή πολιτών προς τα δυτικά.

Πληροφορίες για εγκλωβισμό ελληνικών φορτηγών αυτοκινήτων δεν υπάρχουν και αυτό γιατί οι μεταφορικές εταιρείες είχαν έγκαιρα ενημερωθεί από τις πρεσβείες των χωρών τους  να μην πραγματοποιήσουν ταξίδια προς Ουκρανία ή προς Ρωσία μέσω Ουκρανίας.



Σε κάθε περίπτωση το ΤΡΟΧΟΙ & TIR παρακολουθεί το κομμάτι των οδικών μεταφορών και για ό,τι νεότερο θα υπάρξει άμεση ανάρτηση στο site μας.

 

PreviousNext