Τροχοί & TIR

Ξένα τα μισά φορτηγά που κυκλοφορούν στη Γερμανία

Νέα άνοδο σημείωσε η κυκλοφορία των ξένων φορτηγών στη Γερμανία που πλέον αντιπροσωπεύουν το 49,1% έναντι 50,9% των γερμανικών φορτηγών σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του BAG (Bundesamt für Güterv
Παρασκευή 02/09/2022 - 11:07
Κοινοποίηση στα Social Media

Νέα άνοδο σημείωσε η κυκλοφορία των ξένων φορτηγών στη Γερμανία που πλέον αντιπροσωπεύουν το 49,1% έναντι 50,9% των γερμανικών φορτηγών σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του BAG (Bundesamt für Güterverkehr) που υπάγεται στο υπ. Μεταφορών της χώρας.

Με βάση τις διελεύσεις που καταγράφονται από τους σταθμούς διοδίων της Γερμανίας και τις κάμερες καταγραφής των διερχόμενων οχημάτων, τον μήνα Ιούλιο του 2022 τα γερμανικά φορτηγά ανήλθαν στο 50,9% της κυκλοφορίας στους αυτοκινητόδρομους, όταν τον Ιούλιο του 2019 ήταν στο 53% παρουσιάζοντας μείωση 2,1%.

Από τα ξένα φορτηγά κυριαρχούν τα πολωνικά έχοντας μερίδιο κυκλοφορίας στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους 21,6%, όταν τον Ιούλιο του 2019 ήταν στο 18,8%.

Αύξηση σημείωσε και η κυκλοφορία εντός Γερμανίας των φορτηγών με πινακίδες Λιθουανίας (π.χ. Girteka) που έφτασε στο 3,8% τον περασμένο Ιούλιο έναντι 3,2% τον Ιούλιο του 2019.

Από εκεί και πέρα, τα ξένα φορτηγά που κατά τον μήνα Ιούλιο 2022 διέσχισαν τους δρόμους της Γερμανίας ήταν χιλιάδες και έφεραν πινακίδες από όλες τις χώρες της Ευρώπης, κυρίως Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας, Βελγίου Ολλανδίας κ.α. Με μικρό, συγκριτικά, ποσοστό είναι και τα ελληνικά φορτηγά που κυκλοφορούν στη Γερμανία, καθώς η χώρα αποτελεί τον συνηθέστερο τόπο προορισμού των δικών μας φορτηγών.

Πάντως, ο μεγάλος αριθμός των ξένων φορτηγών -συνολικά- είναι από τους βασικούς λόγους που οι Γερμανικές Αρχές έχουν εντείνει τον τελευταίο καιρό τους ελέγχους των φορτηγών για την τήρηση των κανόνων του καμποτάζ.

PreviousNext