Τροχοί & TIR

City Sightseeing στην Αθήνα

CITY SIGHTSEEING στην Αθήνα Κυκλοφορούν πλέον και στην Αθήνα τα διάσημα διώροφα τουριστικά λεωφορεία City Sightseeing τα οποία πραγματοποιούν τουριστικές περιηγήσεις στο κέντρο της πόλης και κάνουν
από Νίκος Λιβανός | Sunday 26/02/2012 - 22:26
Κοινοποίηση στα Social Media
City Sightseeing στην Αθήνα
City Sightseeing στην Αθήνα

CITY SIGHTSEEING στην Αθήνα

Κυκλοφορούν πλέον και στην Αθήνα τα διάσημα διώροφα τουριστικά λεωφορεία City Sightseeing τα οποία πραγματοποιούν τουριστικές περιηγήσεις στο κέντρο της πόλης και κάνουν στάση στο μουσείο της Ακρόπολης, το Ηρώδειο και σε άλλα σημαντικά σημεία.

Πρόκειται για δύο κόκκινα λεωφορεία, ανοιχτού τύπου ώστε οι επισκέπτες να έχουν και πανοραμική ορατότητα κατά τη διάρκεια την τουριστικής τους περιήγησης.

Ουσιαστικά, το δρομολόγιο περιλαμβάνει βόλτα από το Μουσείο της Ακρόπολης και το Ηρώδειο, τον Εθνικό Κήπο, το Παναθηναϊκό Στάδιο, την Ακαδημία, τη Βιβλιοθήκη και το Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τις πλατείες Ομονοίας, Καραϊσκάκη και Κοτζιά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ξενάγηση γίνεται σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες: οι επισκέπτες με το που εισέρχονται στο πούλμαν, προμηθεύονται ακουστικά και επιλέγοντας τον αντίστοιχο αριθμό ακούν στην γλώσσα τους την ξενάγηση.

Η συγκεκριμένη ξενάγηση περιλαμβάνει πλήρη ενημέρωση γύρω από τα μνημεία, δίνει ιδέες για διαδρομές στο ιστορικό κέντρο της πόλης και προτάσεις για ψώνια, φαγητό κ.ά.

Επισκεφθήκαμε, έστω και για λίγο, ένα από τα κόκκινα ανοιχτά λεωφορεία και ανεβήκαμε στον επάνω όροφο, όπου προσφέρει πολύ καλή πανοραμική θέα, ενώ σε γενικές γραμμές είναι καλαίσθητο με ευχάριστη διακόσμηση.

Στο Σύνταγμα, όπου σταθμεύουν και τα συγκεκριμένα τουριστικά λεωφορεία, συναντήσαμε και τη διευθύντρια του συγκεκριμένου πρότζεκτ, την κα. Αθηνά Παπαρέσκου - Χινκς. Όπως μας επεσήμανε η ίδια, τα διώροφα τουριστικά λεωφορεία της διεθνούς αλυσίδας City Sightseeing, κυκλοφορούν ήδη σε 80 πόλεις της Ευρώπης. «Η Αθήνα ήρθε τελευταία αλλά τουλάχιστον πραγματοποιήθηκε. Χρειαστήκαμε τουλάχιστον δύο χρόνια για να φέρουμε τα συγκεκριμένα λεωφορεία στη χώρα μας. Είναι μια αξιόλογη και δοκιμασμένη προσπάθεια στο εξωτερικό και συμβάλλει σημαντικά στον τουρισμό».

Σε ερώτησή μας αν αυτή την εποχή υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους τουρίστες, η κα. Παπαρέσκου δεν μας έκρυψε τη δυσαρέσκειά της «τα τελευταία επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας δημιούργησαν αρνητική εικόνα για τη χώρα μας και ιδίως για την πόλη μας στους τουρίστες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχουν την αποδοχή που θα θέλαμε. Η έναρξη των City Sightseeing έπεσε επάνω στα επεισόδια. Πιστεύω, ότι αργότερα και όσο έρχεται η άνοιξη τα πράγματα θα βελτιωθούν».



Το εισιτήριο κοστίζει 18 ευρώ (8 ευρώ για τα παιδιά) και ισχύει για 24 ώρες.

PreviousNext