Τροχοί & TIR

Πολιτιστικό Κέντρο Αυτοκινητιστών

Την πρώτη του εμφάνιση πραγματοποίησε στην Έκθεση Truck Festival 2011, το νεοσύστατο «Πολιτιστικό Κέντρο Αυτοκινητιστών» μια πρωτοβουλία του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR και του υπογράφοντος. Κορυφαί
από Μανώλης Αγριμανάκης | Sunday 26/02/2012 - 22:27
Κοινοποίηση στα Social Media

Την πρώτη του εμφάνιση πραγματοποίησε στην Έκθεση Truck Festival 2011, το νεοσύστατο «Πολιτιστικό Κέντρο Αυτοκινητιστών» μια πρωτοβουλία του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR και του υπογράφοντος. Κορυφαία στιγμή, η βράβευση των παλαίμαχων αυτοκινητιστών με την απονομή Μεταλλίων Τιμής και διπλωμάτων.
Την απονομή των μεταλλίων έκανε ο δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νίκος Μελετίου, ο οποίος χαιρέτησε τους παλαίμαχους σε μια έντονα συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα.
Εκατοντάδες παρευρισκόμενοι, εκθέτες, επισκέπτες, φίλοι και συγγενείς των παλαίμαχων αυτοκινητιστών έζησαν μοναδικές στιγμές συγκίνησης ακούγοντας έναν-έναν τους τιμώμενους να διηγούνται απίστευτα γεγονότα από το ξεκίνημά τους είτε στη δεκαετία του '40, είτε του '50. Τη σύντομη αφήγηση κάθε παλαίμαχου, ακολουθούσαν πυκνά, θερμά χειροκροτήματα και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν μερικά βήματα μπροστά για να σφίξουν το χέρι του τιμωμένου και να τον συγχαρούν προσωπικά.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η απουσία για λόγους υγείας του παλαίμαχου Πάνου Νικολάραυ, γνωστού σε όλους και από τη μακρόχρονη συνδικαλιστική του δράση στην ηγεσία της Ο.Φ.Α.Ε. από την οποία απεχώρησε φτωχότερος μεν ο ίδιος, αλλά με την Ομοσπονδία να διαθέτει αξιόλογα πλεονάσματα κερδών.
Στο «Πολιτιστικό Κέντρο Αυτοκινητιστών» οι επισκέπτες θαύμασαν ένα πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό (δεξιά σελίδα) χωρισμένο σε 20 πάνελς με διαφορετικά θέματα, όλα παρμένα από την ιστορία της νεότερης Ελλάδας, όπου κυριαρχούσαν τα μέσα μεταφοράς, φορτηγά και λεωφορεία με πρωταγωνιστές φυσικά τους αυτοκινητιστές.
Γεγονός είναι, ότι το «Πολιτιστικό Κέντρο Αυτοκινητιστών» ξεκίνησε, έκανε το πρώτο του βήμα και κέρδισε και τα συγχαρητήρια όλων. Αυτό μας κάνει να συνεχίσουμε με την ίδια θέρμη και τον ίδιο ζήλο, που σημαίνει ότι σύντομα θα έχουμε να σας ανακοινώσουμε νέες δράσεις, πάντα για τον ίδιο σκοπό που είναι η ανάδειξη του έργου των αυτοκινητιστών και η συμβολή τους στην κοινωνία και στην οικονομία της χώρας μας.
Βραβεία για την προσφορά τους στις Μεταφορές και στην ανάπτυξη του νεότερου Ελληνικού Κράτους, απονεμήθηκαν επίσης στον Σταύρο Ζουγανέλη (όπου παρέλαβε ο εγγονός του Σταύρος) και στους Δημοσθένη Σιόμπολο και Στέφανο Σαϊνη που δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στην τελετή.

PreviousNext