Τροχοί & TIR

Νέες διευκρινίσεις και ρυθμίσεις υποθέσεων γονικής παροχής, κληρονομιάς Φ.Δ.Χ.

Στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί δημοσιεύεται η νεότερη εγκύκλιος του υπουργείου σύμφωνα με την οποία «Ανήλικα πρόσωπα τα οποία αποκτούν δικαίωμα επί της άδειας κυκλοφορίας λεωφορείου ή φορτηγού δημόσιας χρήσης, ολόκληρου ή ιδανικών μεριδίων, λόγω γονικής παροχής ή δωρεάς εν ζωή ή λόγω κληρονομιάς
Σάββατο 01/09/2012 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί δημοσιεύεται η νεότερη εγκύκλιος του υπουργείου σύμφωνα με την οποία ανήλικα πρόσωπα τα οποία αποκτούν δικαίωμα επί της άδειας κυκλοφορίας λεωφορείου ή φορτηγού δημόσιας χρήσης, ολόκληρου ή ιδανικών μεριδίων, λόγω γονικής παροχής ή δωρεάς εν ζωή ή λόγω κληρονομιάς διατηρούν το δικαίωμα αυτό μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Μετά την ημερομηνία ενηλικίωσης και μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα πρόσωπα αυτά υποχρεούνται να αποκτήσουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος οδικού μεταφορέα σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 346/2001, όπως κάθε φορά ισχύουν.

Οι νέοι μεταφορείς υποχρεούνται μετά την ενηλικίωσή τους πέραν της άδειας οδικού μεταφορέα να αποκτήσουν και την Άδεια Οδικών Μεταφορών (ΑΟΜ).Η έκδοση της οριστικής άδειας κυκλοφορίας γίνεται μετά την έκδοση της άδειας οδικού μεταφορέα και της ΑΟΜ. Προκειμένου για ΦΔΧ τα οποία είναι ήδη ενταγμένα σε ΙΜΕ-ΕΠΕ, σε περίπτωση κληρονομίας, γονικής παροχής ή δωρεάς προς νέους μεταφορείς δεν απαιτείται η έξοδός του ΦΔΧ από την ΙΜΕ-ΕΠΕ.


PreviousNext