Τροχοί & TIR

Όλα τα Ελαφρά Επαγγελματικά της Ford σε Παγκόσμια Πρεμιέρα

Πέρα από τη διάκριση "Βαν της Χρονιάς 2013" για το νέο Transit Custom, η Ford ήταν από τους πρωταγωνιστές της έκθεσης ΙΑΑ 2012 στο Αννόβερο που έκλεισε τις πύλες της χθες, για τον απλούστατο λόγο ότ
από Βασίλης Δαραμούσκας | Παρασκευή 28/09/2012 - 13:10
Κοινοποίηση στα Social Media

Πέρα από τη διάκριση "Βαν της Χρονιάς 2013" για το νέο Transit Custom, η Ford ήταν από τους πρωταγωνιστές της έκθεσης ΙΑΑ 2012 στο Αννόβερο που έκλεισε τις πύλες της χθες, για τον απλούστατο λόγο ότι, για πρώτη φορά, κατασκευαστής παρουσιάζει μεμιάς τρία νέα μοντέλα επαγγελματικών οχημάτων μαζί. Το κόστος εξέλιξης των νέων οχημάτων ήταν τεράστιο αλλά ο κατασκευαστής ευελπιστεί ότι, θα αμειφθεί από τη διάθεσή τους σε 6 ηπείρους. Δημοσιογράφοι και, κυρίως επισκέπτες από διάφορες επαγγελματικές ομάδες, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά για πρώτη φορά την εκ βάθρων ανανεωμένη γκάμα LCVs, από το Transit Connect και το Transit Custom μέχρι το μεγάλο νέο Transit.

Το περίπτερο της Ford ήταν γεμάτο αυτοκίνητα που όλοι οι εκπρόσωποι του ειδικού Τύπου βλέπαμε για πρώτη φορά. Το νέο Ford Transit Connect βασίζεται στη νέα –προερχόμενη από την «C»- παγκόσμια πλατφόρμα της Ford, την οποία και μοιράζεται με τα Focus και Kuga με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς. Ο σχεδιασμός είναι εντυπωσιακός και η καμπίνα συνιστά όπως διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι, ένα ιδιαίτερα φιλόξενο και εργονομικά σωστό περιβάλλον. Θα υπάρχουν διαθέσιμες εκδόσεις «κλούβα» με κοντό (SWB) και μακρύ (LWB) μεταξόνιο, με ωφέλιμο όγκο φόρτωσης 2,9 και 3,6 κυβικά μέτρα αντίστοιχα, καθώς και Kombi και «διπλοκάμπινο» ή double-cab-in-van σύμφωνα με την εταιρική αργκό της Ford.

Παγκόσμια πρώτη και για το μεγάλο Transit, αμαξωμάτων και εκδόσεων περιλαμβάνει μοντέλα Van, Double Cab-in-Van (DCiV), Kombi, Kombi Van και Bus, καθώς και Chassis Cab και Chassis Cowl. Τα Van θα διατίθενται σε τρία διαφορετικά μήκη και δύο διαφορετικά ύψη οροφής με πολλαπλές επιλογές μικτού βάρους έως και τους 4,7 τόνους. «Μεγάλο» Transit και Transit Connect αργούν πάντως ακόμη, με το εμπορικό λανσάρισμα στην Ευρώπη να προσδιορίζεται στα τέλη της επόμενης χρονιάς. Πλήρες φωτορεπορτάζ στο τεύχος Οκτωβρίου του Τροχοί & TIR.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, πατήστε εδώ

PreviousNext