Τροχοί & TIR

Ο θρύλος της Σαρωνίδας

Αψεγάδιαστο βάζει κάτω πολλά νεότερα μοντέλα κρύβοντας επιμελώς τα δεκαεπτά χρόνια ζωής του. Ο θρύλος, ή αλλιώς The Legend όπως χαρακτηριστικά το ονομάζει ο ιδιοκτήτης του, είναι το FH-16 520, ένα όχημα που άφησε το δικό του στίγμα στη μεταφορά. Γνωρίστε το μέσα από τις σελίδες του TRUCK No 1 που κυκλοφορεί με το ΤΡΟΧΟΙ & TIR Ιανουαρίου.
από Παύλος Μαυρομύτης | Πέμπτη 01/01/2015 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Αψεγάδιαστο βάζει κάτω πολλά νεότερα μοντέλα κρύβοντας επιμελώς τα δεκαεπτά χρόνια ζωής του. Ο θρύλος, ή αλλιώς The Legend όπως χαρακτηριστικά το ονομάζει ο ιδιοκτήτης του, είναι το FH-16 520, ένα όχημα που άφησε το δικό του στίγμα στη μεταφορά.

Η Globetrotter XL καμπίνα σε συνδυασμό με τον 16λιτρο κινητήρα αποτέλεσαν τον ιδανικό συνδυασμό για οχήματα εθνικής και διεθνούς μεταφοράς.

Προτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους Έλληνες αυτοκινητιστές και στις ενστάσεις πολλών για την αυξημένη κατανάλωση ο Χρήστος απαντά ότι όλα εξαρτώνται από το πόδι του οδηγού και το στυλ οδήγησης.

One Life One Passion...

Με τη σκέψη αυτή ξεκίνησε ο Χρήστος στο χώρο της μεταφοράς στις αρχές του 2000, αφού πρώτα σπούδασε το επάγγελμα ως βοηθός κοντά στον πατέρα του με Mercedes-Benz, Volvo F-89 και F-12. Η κύρια δραστηριότητά τους ανέκαθεν ήταν η μεταφορά λυμάτων στην περιοχή της Αττικής, κυρίως όμως στη Σαρωνίδα.

Το μεγάλο πάθος του Χρήστου, το οποίο περνάει σιγά σιγά τώρα και στον γιο του Βαγγέλη, είναι το φορτηγό όχι μόνο σαν εργαλείο δουλειάς, αλλά ως φιλοσοφία και τρόπος ζωής. Ζει και αναπνέει γι' αυτό περνώντας στην καμπίνα του FH το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του.

Το φλερτ του Χρήστου με τα επαγγελματικά οχήματα ξεκινάει από μικρή ηλικία, όταν στα μαθητικά του χρόνια γέμιζε με ζωγραφιές τα τετράδια και τα βιβλία του. Με την πάροδο του χρόνου το πάθος του φούντωνε όλο και περισσότερο μέχρι που το όνειρό του έγινε πραγματικότητα. Με την απόκτηση του επαγγελματικού διπλώματος και την αγορά του FH ξεκίνησε τα δρομολόγια. Έκτοτε, κάθε χρόνο ασχολείται με τη βελτίωση του τράκτορα φτάνοντας στο σημερινό εξαιρετικό αποτέλεσμα του θρύλου. Το ''The Legend'' έρχεται σε κάθε Truck Festival και Truck Show North αποσπώντας κύπελλα για την εσωτερική και εξωτερική όμορφη εμφάνισή του.

Βόλτα στην Ανάβυσσο...

Η βόλτα μας στην Ανάβυσσο έγινε με τον τράκτορα μοστράροντάς τον στην παραλιακή οδό. Οι βελτιώσεις που έχουν γίνει στη μηχανή του με προσθήκη αρκετών επιπλέον ίππων δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού στον οδηγό. Αντίθετα βρισκόμασταν συνεχώς σε εγρήγορση καθώς με κάθε βύθισμα του γκαζιού στη μοκέτα, το FH ήταν έτοιμο προς απογείωση. Κατηφορίσαμε προς την ανατολική πλευρά του λιμανιού, στήνοντας το Volvo σε προ­βλήτα με φόντο τη θάλασσα και την Ανάβυσσο. Η θέα, από μόνη της μαγευτική, ομόρφυνε ακόμη περισσότερο χάρη στο Volvo με τη λαμπερή και επιβλητική εμφάνισή του.

Old School Trucker

Η παλιά σχολή οδηγών φορτηγού έχει κοινό σημείο αναφοράς το ''The Legend'' από την Ανάβυσσο. Διχρωμία στην καμπίνα, μπάρα με ενσωματωμένα προβόλια, ανοξείδωτες μαρκίζες, λασπωτήρες, ακόμη και πινακίδα από Road Train, είναι μερικά από τα καλούδια που συναντιούνται επάνω στο FH. Όλα αυτά δεμένα αρμονικά μεταξύ τους, χωρίς ίχνος υπερβολής. Η μαγεία του Volvo συναρπάζει το σούρουπο όταν ο ήλιος χάνεται μακριά στη δύση και την εμφάνισή τους κάνουν τα αναμμένα προβόλια και φώτα λεντ του FH. Οι περαστικοί παρομοίασαν το σκηνικό με πίνακα ζωγραφικής.

Not for everyone...

Η είσοδος στο εσωτερικό του Volvo δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε. Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το ταμπελάκι στα σκαλοπάτια του, το οποίο αναγράφει «Not for everyone». Η είσοδος επιτρέπεται μόνο στα μέλη της οικογένειας, στους φίλους των Old School Truckers και φυσικά σε όσους έχουν την ίδια λατρεία, δηλαδή τα φορτηγά μάρκας Volvo και σε κανέναν άλλον! Σε εμάς επιτράπηκε μόνο αφού βγάλαμε τα παπούτσια και χάρη στη δημο­σιογραφική μας ιδιότητα. Η παλιά σχολή «χτυπάει» και στο εσωτερικό, με λευκές επενδύσεις, καθρέφτες ακόμη και μίνι μπαρ με ουίσκι. Ο φωτισμός είναι απαλός, ευχάριστος και διακριτικός για τα βραδινά δρομολόγια.

Hooked at a feeling…

Η αγάπη του Χρήστου για το Volvo είναι που το κάνει θρυλικό και μοιάζει σαν καινούριο. Ο ίδιος μάλιστα αποδεικνύει καθημερινά πως όποιος επιμένει και αναζητά αυτό που θέλει πραγματικά κά­ποια στιγμή το πετυχαίνει ή όπως γράφει στην πλάτη της καμπίνας «Drive Volvo and your Dreams come true».

Στο ίδιο τεύχος #321

PreviousNext