Τροχοί & TIR

Λεωφορείο της Χρονιάς: Το νέο Solaris Urbino Electric

Η ξέφρενη ανοδική πορεία της Solaris Bus & Coach στο χώρο των λεωφορείων επισφραγίστηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στην Έκθεση ΙΑΑ, όπου και το ολοκαίνουργιο, φουλ ηλεκτρικό Urbino 12 electric
Τρίτη 20/09/2016 - 20:41
Κοινοποίηση στα Social Media

Η ξέφρενη ανοδική πορεία της Solaris Bus & Coach στο χώρο των λεωφορείων επισφραγίστηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στην Έκθεση ΙΑΑ, όπου και το ολοκαίνουργιο, φουλ ηλεκτρικό Urbino 12 electric ανακηρύχθηκε «Λεωφορείο της Χρονιάς 2017». Το Urbino επικράτησε των άλλων τεσσάρων ανταγωνιστών στη συγκριτική δοκιμή «Bus Euro Test 2016» που διεξήχθη τον περασμένο Ιούνιο στις Βρυξέλλες: τέσσερα ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία και ένα φυσικού αερίου έλαβαν μέρος, με όλα τους να είναι γεμάτα καινοτομίες, και να βρίσκονται σε κανονική, μαζική παραγωγή.

Το Exqui. City 18 της Van Hool, το Ebusco 2.1 το νέο Solaris Urbino 12 electric, το Irizar i2e και το Mercedes-Benz Citaro NGT. Το Urbino κέρδισε την κορυφαία αυτή διάκριση καθώς, έπεισε τα μέλη της επιτροπής κρίσης για την ολιστική προσέγγιση του κατασκευαστή στο θέμα «ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο». Το όχημα είναι πλήρως λειτουργικό, και συναγωνίζεται ή είναι καλύτερο σε κάθε τομέα, τα συμβατικά πετρελαιοκίνητα λεωφορεία.

Ο σχεδιασμός τόσο του αμαξώματος όσο και του σαλονιού συμβαδίζουν με τον «προχωρημένο» χαρακτήρα της κατασκευής, και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι και η γραμμή μετάδοσης κίνησης. Ένας άξονας με μειωτήρες της ZF, έχει ενσωματωμένα δύο ηλεκτρικά μοτέρ (2x15 kW). Η ισχύς/χωρητικότητα των μπαταριών ιόντων λιθίου είναι 240 kWh, που αρκούν για να προσφέρουν αυτονομία 200 χιλιομέτρων.

PreviousNext