Τροχοί & TIR

Οι αυριανοί οδηγοί έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο μας

Σκληρές αλήθειες και σωστές προτροπές από τον Κίμωνα Λογοθέτη, εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών Στη σκληρή κριτική που κατά καιρούς δέχεται το σύστημα των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και στις διάφορε
από Κίμων Λογοθέτης | Πέμπτη 22/06/2017 - 15:04
Κοινοποίηση στα Social Media

Σκληρές αλήθειες και σωστές προτροπές από τον Κίμωνα Λογοθέτη, εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών

Στη σκληρή κριτική που κατά καιρούς δέχεται το σύστημα των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και στις διάφορες απόψεις που κατά καιρούς ακούγονται «από αναρμόδιους και εκπροσώπους συνδικαλιστικών μικροσυμφερόντων» έρχεται να πάρει θέση ο κ. Κίμων Λογοθέτης, εκπαιδευτής ο ίδιος, δείχνοντας ποιος πραγματικά είναι ο κύριος υπαίτιος.

Αναφέρει συγκεκριμένα: Ως εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών με λύπη διαπιστώνω πως η πηγή του κακού προέρχεται από τον ίδιο τον πολίτη που παθητικά αποδέχεται το σύστημα εκπαίδευσης και στο τέλος καταλήγει να κατηγορεί την πολιτεία για ανευθυνότητα. Δεν έχουμε όμως καταλάβει ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε η πολιτεία και το μόνο που κάνουμε είναι να κρίνουμε το νομοθετικό έργο που κάνει ή δεν κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Οι νόμοι δεν έχουν καμία αξία και δεν μπορούν να εφαρμοστούν εάν δεν υπάρχει η βούληση και προπαντός η θέληση από τον πολίτη, ασφαλώς και δεν έχουμε τη δυνατότητα να νομοθετήσουμε όμως έχουμε τη δυνατότητα σαν πολίτες που θέλουμε ένα καλύτερο αύριο μπαίνοντας σε μια σχολή οδηγών να μπορούμε να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, δηλαδή να εκπαιδευτούμε σωστά και να μη συμβιβαστούμε σε τίποτα λιγότερο. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να διαμαρτυρόμαστε για τον άνεμο και να αρχίσουμε να ελέγχουμε τα πανιά μας.

Προσοχή λοιπόν η πολύ χαμηλή τιμή π.χ 200 ή 300 ευρώ είναι παγίδα σε αυτή την περίπτωση μιλάμε είτε ότι δε θα γίνουν τα μαθήματα είτε θα υπάρχουν κρυφές χρεώσεις. Δηλαδή χρησιμοποιείται η χαμηλή τιμή ως «τυράκι» για να γραφτείς στη σχολή και στο τέλος καταλήγεις να έχεις πληρώσει πολύ περισσότερο απ’ αυτά που συμφωνήθηκαν. Φροντίστε να διευκρινίσετε ξεκάθαρα χωρίς μισόλογα και υπονοούμενα πόσα χρήματα θα φύγουν από την τσέπη σας συνολικά μέχρι να πάρετε το δίπλωμα, υποτίθεται ότι σε μια σωστή συμφωνία θα πρέπει να ξεκαθαρίζονται όλα, σωστά, ξεκάθαρα και άρτια πόσο θα κοστίσει η σωστή εκπαίδευση κάνοντας όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μαθήματα και με όλα τα έξοδα, κόστος γιατρών, κόστος παραβόλων, μαθημάτων, φακέλων, βιβλίων, Φ.Π.Α. και οτιδήποτε χρειαστεί για την εκπαίδευση ή για τυχόν επανεξέταση τα πράγματα είναι απλά, ζητήστε καθαρές κουβέντες. Θα αποσκοπείτε στην ολοκληρωμένη εκπαίδευση με βάση τις προβλεπόμενες ώρες θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων, ξεκάθαρα χωρίς θα δούμε, χωρίς χαβαλέ, χωρίς υπονοούμενα, χωρίς φράσεις ήξεις αφίξεις .

Ο σκεπτόμενος πολίτης δυσκολεύει τη ζωή του επιτήδειου που θέλει να κάνει την εκπαίδευσή σας διεκπεραίωση και να σας αποσπάσει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί χωρίς να σας παρέχει τις ανάλογες υπηρεσίες.

Προστατευόμαστε όλοι για το καλό μας για τη ζωή μας και την ασφάλεια. Να ζητάτε και να απαιτείτε δυναμικά να γίνουν όλα τα μαθήματα. Πάρτε πρόγραμμα θεωρητικών μαθημάτων ώστε να εξασφαλίσετε τη σωστή τήρησή του με εκπαιδευτή και εποπτικά μέσα. Τα τεστ στον υπολογιστή δεν είναι θεωρητικό μάθημα. Διεκδικήστε να ολοκληρώσετε όλα τα πρακτικά σας μαθήματα. Το πρακτικό μάθημα είναι οδήγηση και αποτελεί την πιο σοβαρή διαδικασία της εκπαίδευσης. Μόνο όταν φτάσετε στο σημείο να οδηγείτε μόνοι σας χωρίς την παρέμβαση του εκπαιδευτή σημαίνει ότι είστε έτοιμοι για τις πρακτικές εξετάσεις. Αν προσέξετε τα παραπάνω σας εγγυώμαι ότι το αποτέλεσμα εξαρτάται από εσάς και μόνο. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής εκπαίδευσης ο εκπαιδευτής θα πρέπει καθόλα να είναι προσαρμοσμένος στην εκπαίδευση του υποψηφίου οδηγού.

Ο χρόνος του μαθήματος πρέπει να είναι αποκλειστικά προς όφελος του εκπαιδευόμενου και όχι προς όφελος του εκπαιδευτή (π.χ αναμονή σε διάφορα σημεία στα οποία ο εκπαιδευτής δεν παρεβρίσκεται στο όχημα). Εστιάστε την προσοχή σας στο πέρας των πρακτικών μαθημάτων να έχετε κάνει κτήμα σας όλες τις απαραίτητες δοκιμασίες στις οποίες θα εξετασθείτε. Όσον αφορά το θεωρητικό μέρος το οποίο προβλέπεται πριν την έναρξη της πρακτικής εξέτασης θα πρέπει να έχετε ενημερωθεί κατά τη διάρκεια των πρακτικών μαθημάτων, έτσι ώστε σε πιθανή αποτυχία να είστε σε θέση να γνωρίζετε αν η ευθύνη αναλογεί σε εσάς ή στον εκπαιδευτή.

PreviousNext