Τροχοί & TIR

125 χρόνια SCHMITZ CARGOBULL

Στη Θεσσαλονίκη, με προσκεκλημένους πολλούς Έλληνες διεθνομεταφορείς της Βορείου Ελλάδας, η Schmitz Cargobull γιόρτασε την επέτειο των 125 χρόνων από την ίδρυσή της σε μια εκδήλωση που κύλισε ευχάρι
Κυριακή 05/11/2017 - 10:18
Κοινοποίηση στα Social Media

Στη Θεσσαλονίκη, με προσκεκλημένους πολλούς Έλληνες διεθνομεταφορείς της Βορείου Ελλάδας, η Schmitz Cargobull γιόρτασε την επέτειο των 125 χρόνων από την ίδρυσή της σε μια εκδήλωση που κύλισε ευχάριστα όσο και εποικοδομητικά για τους αυτοκινητιστές που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ανθρώπους της εταιρείας καθώς και τα πλέον σύγχρονα προϊόντα της.

Μέσα από ένα εντυπωσιακό βίντεο, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την πορεία εξέλιξης των τρέιλερ από τα κάρα μέχρι τα πρώτα συρόμενα τρέιλερ, και από το πέρασμα στα επικαθήμενα μέχρι τους πρόσφατους υπερσύγχρονους ψυκτικούς θαλάμους. Εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν και η παρουσίαση των σημερινών εργοστασίων παραγωγής τρέιλερ από την επεξεργασία των πρώτων υλών μέχρι τη δημιουργία των πλαισίων, των πάνελ αμαξοποίησης, την ενσωμάτωση των διαφόρων συστημάτων, τη συναρμολόγηση και την παραγωγή των τρέιλερ, είτε είναι κουρτίνες, είτε ψυκτικοί θάλαμοι, καρότσες ή ανατροπές.

Τελευταία προσθήκη – σταθμός στη σύγχρονη διαδρομή της εταιρείας - αποτελεί βέβαια η κατασκευή του δικού της ψυκτικού μηχανήματος Schmitz Cargobull, τη γνωστή ως ψυκτική μονάδα T. KM One η οποία σχεδιάστηκε αποκλειστικά για επικαθήμενο θάλαμο, όπως το κορυφαίο μοντέλο S. KO Cool Executive.

Η ψυκτική αυτή μονάδα της Schmitz χαρακτηρίζεται από την έξυπνη λειτουργία του 4κύλινδρου πετρελαιοκινητήρα με γεννήτρια χωρίς λουριά, ικανότητα αναγνώρισης μερικού φορτίου με έξυπνο καταμερισμό των στροφών και απόλυτη διαχείριση της θερμοκρασίας. Περιλαμβάνει λειτουργία Silent που μειώνει το θόρυβο στη διάρκεια της νύχτας, πόρτες με ηχομόνωση, εξοπλισμό τηλεματικής, πίνακα ελέγχου με κωδικό ασφαλείας, έλεγχο και χειρισμό από απόσταση με τηλεκοντρόλ κ.α.

Τα κυριότερο, βέβαια, πλεονέκτημα για τους αυτοκινητιστές είναι η δυνατότητα του μηχανήματος να παρέχει διπλή θερμοκρασία, ο μικρότερος κύκλος απόψυξης και η γρήγορη απόδοση της προβλεπόμενης θερμότητας.

Ο θάλαμος S.KO Cool Executive

Ο νέος θάλαμος S. KO Cool διατίθεται με το ψυκτικό μηχάνημα της Schmitz Cargobull και συνοδεύεται από ένα πακέτο ολοκληρωμένων υπηρεσιών για το βαγόνι και το ψυκτικό μηχάνημα (πλήρες service) καθώς και πλήρες service ελαστικών.

Παρέχεται επίσης δυνατότητα χρηματοδότησης ενώ ο ιδιοκτήτης του τρέιλερ έχει να ωφεληθεί και από μια υψηλότερη υπολειπόμενη αξία σε περίπτωση επιστροφής του επικαθήμενου στο δίκτυο των μεταχειρισμένων Cargobull Trailer Store.

Από τεχνικής πλευράς, ο θάλαμος διατίθεται με σύστημα τηλεματικής με ψηφιακό καταγραφικό θερμοκρασίας, αισθητήρα καυσίμων με ένδειξη LED, αισθητήρα ζεύξης και αισθητήρα πόρτας. Διαθέτει σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, καθώς και αναδιπλούμενα ρολά κρούσης.

Χαρακτηρίζεται από το μειωμένο κύκλο απόψυξης που ελαχιστοποιεί την όποια διακύμανση της θερμοκρασίας. Επίσης είναι διαθέσιμος με δύο διαφορετικές, ασφαλείς και αποδοτικές, ζώνες θερμοκρασίας, από κατάψυξη -18°C έως και +10°C με απόλυτη διαχείριση θερμοκρασίας.

Συμπαγής και πανίσχυρος είναι ο εξατμιστής οροφής για λειτουργία ψύξης με 2 ζώνες θερμοκρασιών, ενώ ταυτόχρονα αφήνει περισσότερο χώρο φόρτωσης χάρη στο σωστά επιλεγμένο σημείο που βρίσκεται.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο ιδιοκτήτης του θαλάμου μπορεί να κάνει χρήση της διαδικτυακής πύλης Trailer Connect για απόλυτο έλεγχο και παρακολούθηση φορτίου και ψυκτικού μηχανήματος, ενώ με την εφαρμογή Pro-aktiv γίνεται η παρακολούθηση του ψυκτικού μηχανήματος από την Schmitz Cargobull που διευκολύνει τη συντήρηση.

Στο ίδιο τεύχος #355

PreviousNext