Τροχοί & TIR

ΈΚΠΛΗΞΗ: Ηλεκτρικό φορτηγό από την Irizar!

Η ισπανική Irizar αιφνιδίασε τους πάντες, όταν στη διάρκεια των εγκαινίων του νέου εργοστασίου της με την ονομασία e-mobility, παρουσίασε κι ένα ηλεκτρικό φορτηγό. Η εταιρεία, γνωστή και δημοφιλής γ
Πέμπτη 31/05/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η ισπανική Irizar αιφνιδίασε τους πάντες, όταν στη διάρκεια των εγκαινίων του νέου εργοστασίου της με την ονομασία e-mobility, παρουσίασε κι ένα ηλεκτρικό φορτηγό. Η εταιρεία, γνωστή και δημοφιλής για τα λεωφορεία της, εισέρχεται σε αχαρτογράφητες περιοχές, με το «ie truck» ένα ηλεκτρικό, 6x2 18τονο φορτηγό μήκους 8 μέτρων «το πρώτο από μια σειρά νέων μοντέλων» όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν τα στελέχη της.

Το όχημα προορίζεται για εμπορική χρήση και διάφορες εφαρμογές σε αστικό περιβάλλον. Χρησιμοποιεί ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρίες ιόντων λιθίου ενώ, αν ζητηθεί από τον πελάτη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και CNG.

Το φορτηγό της Irizar χρησιμοποιεί όλες σχεδόν τις τελευταίες τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας, όπως σύστημα ευστάθειας, ενεργητική ρύθμιση levelling ανάρτησης, σύστημα ειδοποίησης αθέλητης αλλαγής λωρίδας, καθώς και σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης.

Ως προς την ευχρηστία, η πρόσβαση στο εσωτερικό γίνεται από ένα μόνο σκαλοπάτι, και η απόσταση από το έδαφος είναι η μικρότερη της αγοράς.

Το ie truck τέλος, χρησιμοποιεί όλα τα εξαρτήματα που τοποθετούνται στα ηλεκτρικά λεωφορεία του κατασκευαστή από μοτέρ έως ηλεκτρονικές μονάδες, και το σασί είναι έτοιμο να δεχθεί οποιαδήποτε υπερκατασκευή.

Στο ίδιο τεύχος #362

PreviousNext