Τροχοί & TIR

KAMAZ-Arktika

Ολοκληρώνονται οι δοκιμές του KAMAZ-Arktika, του παντός εδάφους οχήματος που δημιούργησε η ρωσική εταιρεία, απαντώντας στο πρόγραμμα που εκπόνησε το 2014 η τοπική κυβέρνηση, με σκοπό την κοινωνική κ
Τρίτη 22/05/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ολοκληρώνονται οι δοκιμές του KAMAZ-Arktika, του παντός εδάφους οχήματος που δημιούργησε η ρωσική εταιρεία, απαντώντας στο πρόγραμμα που εκπόνησε το 2014 η τοπική κυβέρνηση, με σκοπό την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Αρκτικής Ζώνης μέχρι το 2020.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας το αποκαλούν «όχημα άλφα», με το Arktika να αυτοπροσδιορίζεται ως αμφίβιο όχημα με ικανότητα κίνησης στο χιόνι και στους βάλτους. Θα κατασκευαστεί σε δύο εκδόσεις, 6x6 και 8x8. Η πρώτη είναι ήδη έτοιμη και εξοπλίζεται με τον κλασικό KAMAZ V8 κινητήρα και μηχανικό κιβώτιο. Η μέγιστη ταχύτητα είναι τα 50 χλμ./ώρα και το ωφέλιμο φορτίο ανέρχεται σε 13 τόνους. Η έκδοση 8x8 θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται προς τα τέλη του έτους. Εξοπλίζεται με τον κινητήρα R6 των 550 ΗΡ, την καμπίνα K5 και αυτόματο κιβώτιο, τα δε ελαστικά έχουν φαρδύ πέλμα και off-road «μπακλαβά». Η απόσταση από το έδαφος ορίζεται στα 677 χλστ.

Το KAMAZ-Arktika έχει κανονική άδεια κυκλοφορίας στους ρωσικούς δρόμους. Διαθέτει κλιματιζόμενο χώρο πίσω από την καμπίνα στον οποίο μπορεί κανείς να επιβιώσει για τουλάχιστον 3 ημέρες περιμένοντας βοήθεια. Υπάρχουν κουκέτες, ντους και τουαλέτα, φούρνος μικροκυμάτων, θερμοσίφωνας, ντεπόζιτο νερού, ψυγείο, τηλεόραση, δορυφορικό τηλέφωνο, ηλεκτρικές εστίες και γεννήτρια.

PreviousNext