Τροχοί & TIR

Παραγγελία ρεκόρ για το Citaro

Το δημοφιλέστερο αστικό λεωφορείο του κόσμου, το Mercedes-Benz Citaro των 50.000 και πλέον πωλήσεων, μόλις δέχθηκε τη μεγαλύτερη παραγγελία της ιστορίας του, η οποία ξεκίνησε το 1997. Λόγος γίνεται
Τρίτη 22/05/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το δημοφιλέστερο αστικό λεωφορείο του κόσμου, το Mercedes-Benz Citaro των 50.000 και πλέον πωλήσεων, μόλις δέχθηκε τη μεγαλύτερη παραγγελία της ιστορίας του, η οποία ξεκίνησε το 1997. Λόγος γίνεται για τις 950 μονάδες που παρήγγειλε η εταιρεία Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) που έχει αναλάβει τις δημόσιες συγκοινωνίες του Βερολίνου. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη παραγγελία που έχει ποτέ τοποθετήσει κάποιος Γερμανός μεταφορέας.

Η τελική συμφωνία μεταξύ των εταιρειών Daimler Buses και BVG είναι αρκετά ευέλικτη, καθώς προβλέπει την προμήθεια 600 αρθρωτών λεωφορείων, αλλά και μέχρι 350 μονάδες της δωδεκάμετρης έκδοσης. Όλα τα Citaro της γερμανικής πρωτεύουσας θα εξοπλίζονται με οικονομικούς κινητήρες τελευταίας γενιάς.

Οι πρώτες παραγγελίες του ηλεκτρικού Citaro

Η πρώτη μεγάλη παραγγελία για το ηλεκτρικό Mercedes-Benz Citaro, έρχεται από μία άλλη γερμανική πόλη, το Αμβούργο. Η εταιρεία Hamburger Hochbahn AG «έκλεισε» 20 μονάδες του νέου λεωφορείου, οι δύο από τις οποίες θα παραδοθούν πριν τα τέλη του έτους, τότε δηλαδή που θα ξεκινήσει και η μαζική παραγωγή του μοντέλου. Το παραπάνω αποτελεί το πρώτο βήμα για τον «εξηλεκτρισμό» του Αμβούργου, μιας πόλης που από το 2020 και μετά δεν θα αγοράζει μέσα μεταφοράς συμβατικής τεχνολογίας, παρά μόνο ηλεκτροκίνητα.

Στο ίδιο τεύχος #362

PreviousNext