Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικό επικαθήμενο από τη WABCO

Η WABCO παρουσιάζει το πρώτο της ηλεκτρικό τρέιλερ, το eTrailer, που συνδέει τις λειτουργίες του τράκτορα με αυτές του επικαθήμενου και το οποίο -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας- μειώνει την
Τετάρτη 17/10/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η WABCO παρουσιάζει το πρώτο της ηλεκτρικό τρέιλερ, το eTrailer, που συνδέει τις λειτουργίες του τράκτορα με αυτές του επικαθήμενου και το οποίο -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας- μειώνει την κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 20% στις κοντινές μεταφορές και μέχρι 10% στις μακρινές διαδρομές.

Το -προς το παρόν- πρωτότυπο τρέιλερ διαθέτει ένα «έξυπνο» σύστημα ελέγχου του ηλεκτρικού κινητήρα, το οποίο επιτρέπει την ανάκτηση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της πέδησης, η οποία στη συνέχεια μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει την έλξη του οχήματος ή τις ηλεκτρικές βοηθητικές συσκευές του τράκτορα.

Επιπλέον, οι διαχειριστές στόλων επαγγελματικών οχημάτων, οι οποίοι συνδέουν το eTrailer με ένα φορτηγό εξοπλισμένο με «έξυπνα» συστήματα ελέγχου πέδησης και σταθερότητας της WABCO, θα ενισχύουν περαιτέρω την αποδοτικότητα λειτουργίας του συνδυασμού τράκτορα-επικαθήμενου.

Νέα iABS και iEBS

Αναλυτικότερα, το νέας γενιάς σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών της WABCO, το iABS, μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα είδη επικαθήμενων. Διαθέτει πιο απλή σχεδίαση και υπόσχεται αυξημένη λειτουργικότητα, προς όφελος της ασφάλειας και της αποδοτικότητας των τρέιλερ. Επιπλέον, το νέο σύστημα ηλεκτρονικής πέδησης, iEBS, τοποθετείται με ευκολία σε όλα τα τρέιλερ και παράλληλα προσφέρει πλήρη ενσωμάτωση της παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, αλλά και της πίσω νεκρής γωνίας, την ίδια στιγμή που προστατεύει το όχημα από την ανατροπή, την ολίσθηση και την περιστροφή. Το νέας γενιάς Trailer EBS της WABCO διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, τις Basic, Standard και Premium. Κομμάτι του iABS αποτελεί και το πρωτοποριακό σύστημα Park Release Valve, μια τεχνολογική εφαρμογή που επιτρέπει το χειρισμό του φρένου στάθμευσης με ένα μόνο κουμπί.

PreviousNext