Τροχοί & TIR

Logistics 4.0

Στις 17 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Πολιτισµού Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ημερίδα με κεντρικό θέμα τα Logistics 4.0 και τίτλο «Οι Logisticians<40 προδιαγράφουν το Logistics 4.
Πέμπτη 04/10/2018 - 20:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Στις 17 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Πολιτισµού Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ημερίδα με κεντρικό θέμα τα Logistics 4.0 και τίτλο «Οι Logisticians<40 προδιαγράφουν το Logistics 4.0». Υπεύθυνη για τη διοργάνωση είναι η εταιρεία Supply Chain Institute, η οποία έχει την επιστημονική υποστήριξη της Planning.

Ο λόγος που κατέστησε απαραίτητη τη διοργάνωση του συνεδρίου είναι πως η ανάδειξη της Ελλάδας σε κύριο ευρωπαϊκό κόμβο logistics, εξαρτάται άμεσα από την ικανότητα των ελληνικών logistics να αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες του Logistics 4.0 και να αναπτύξουν σύγχρονες end-to-end υπηρεσίες logistics, μέσω ενός ενοποιημένου δικτύου έξυπνων και διασυνδεμένων κόμβων, μεταφορικών διαδρόμων και υποδομών logistics.

Στόχος του συνεδρίου Logistics 4.0 είναι να αναλύσει διεξοδικά το νέο αυτό περιβάλλον καθώς και τις επιπτώσεις, ευκαιρίες και προκλήσεις στην οργάνωση, δομή και λειτουργία των logistics στην Ελλάδα. Καινοτομία θα αποτελέσει το γεγονός πως θα δοθεί βήμα στους νέους, οι οποίοι άλλωστε είναι αυτοί που θα πάρουν στο μέλλον τα ινία του κλάδου. Για αυτό, θα παραβρεθούν περισσότεροι από 50 δυναμικοί logisticians ηλικίας μέχρι 40 ετών, οι οποίοι κατέχουν σήμερα κορυφαίες θέσεις στα ελληνικά logistics. Η ομάδα αυτή των «Future Logistics Leaders» θα είναι ο κεντρικός πυρήνας διοργάνωσης του συνεδρίου.

Στο πρώτο μέρος του συνεδρίου, θα αναλυθούν τα κύρια χαρακτηριστικά και οι προκλήσεις του συνολικού εξωτερικού περιβάλλοντος των Logistics 4.0. Επιπλέον, θα τονιστεί το πώς αυτά τα χαρακτηριστικά θα επηρεάσουν άμεσα την οργάνωση, δομή και λειτουργία των logistics στο άμεσο μέλλον. Στο δεύτερο μέρος, θα παρουσιαστούν τα κρίσιμα χαρακτηριστικά οργάνωσης, διοίκησης και επιχειρησιακής λειτουργίας των τριών βασικών επιχειρησιακών διεργασιών των Logistics 4.0. Αυτές είναι η εκτέλεση της παραγγελίας, η αποθήκευση και η διανομή.

PreviousNext