Τροχοί & TIR

Σχεδόν έτοιμο το Nikola των 1.000 ίππων

Την έκδοση προπαραγωγής του ηλεκτρικού τράκτορά της, θα παρουσιάσει η εταιρεία Nikola Motor Company στην εκδήλωση «Nikola World» που θα πραγματοποιηθεί στο Φοίνιξ στις 16-18 Απριλίου 2019. Η διαφορά
Τρίτη 23/10/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Την έκδοση προπαραγωγής του ηλεκτρικού τράκτορά της, θα παρουσιάσει η εταιρεία Nikola Motor Company στην εκδήλωση «Nikola World» που θα πραγματοποιηθεί στο Φοίνιξ στις 16-18 Απριλίου 2019. Η διαφορά του φορτηγού των 1.000 ίππων (ροπή 2.712 Nm) με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά φορτηγά, είναι πως αυτό δεν φορτίζει στην πρίζα ή μέσω παντογράφου, αλλά οι μπαταρίες του τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια που λαμβάνει από τις κυψέλες καυσίμου, οι οποίες λειτουργούν με υδρογόνο, δηλαδή το υδρογόνο συναντά οξυγόνο και κατά την αντίδραση παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα. Ο ανεφοδιασμός με υδρογόνο θα απαιτεί περίπου 20 λεπτά και θα επιτρέπει στο φορτηγό να διανύει από 500 έως 1.200 μίλια (περίπου 800-1.900 χλμ.).

Η αμερικάνικη εταιρεία, έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα το αστρονομικό ποσό των σχεδόν 11 δισ. δολαρίων από προπαραγγελίες για τον τράκτορά της. Το φορτηγό θα ενταχθεί δοκιμαστικά σε στόλους από το 2020 και θα περάσει σε πλήρη παραγωγή έως το 2021. Επιπλέον, η Nikola Motor Company μέχρι το 2028 σχεδιάζει να διαθέτει περισσότερους από 700 σταθμούς υδρογόνου στις Η.Π.Α., καθένας από τους οποίους θα είναι σε θέση να παράγει οκτώ τόνους υδρογόνου ημερησίως. Οι πρώτοι 14 σταθμοί αναμένεται να λειτουργούν μέχρι το 2021.

Για αυτό το λόγο, εκτός από το φουτουριστικό φορτηγό -που από το αρχικό Nikola One πλέον έχει περάσει στη φάση «Nikola Two»- στην εκδήλωση Nikola World η εταιρεία θα δείξει στο ευρύ κοινό το σταθμό υδρογόνου των 2,3 megawatt, αλλά και το Nikola NZT, ένα πλήρως ηλεκτρικό τετρακίνητο όχημα για τους λάτρεις της περιπέτειας. Οδηγοί της εταιρείας θα πραγματοποιήσουν διαδρομές επίδειξης με το φορτηγό, έχοντας ως συνεπιβάτες επιλεγμένους δημοσιογράφους και πελάτες της μάρκας.

«Οι μεγαλύτεροι στόλοι και πελάτες παγκοσμίως θα παρακολουθήσουν αυτό το γεγονός και θα δουν τι δεν θα μπορούσε να προσφέρει καμία άλλη εταιρεία ΟΕΜ (Οriginal Εquipment Μanufacturer). Έναν τράκτορα έτοιμο για παραγωγή, με μηδενικές εκπομπές, αυτονομία πάνω από 1.000 μίλια (1.610 χλμ.), 20% χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα ανά μίλι, αλλά και με μεγαλύτερη ισχύ - ροπή και ανώτερα χαρακτηριστικά ασφαλείας από οποιοδήποτε άλλο ντίζελ που κατασκευάστηκε ποτέ. Να θυμάστε ότι το έφτιαξε μια start-up εταιρεία!», τόνισε γεμάτος υπερηφάνεια ο Trevor Milton, CEO της Nikola Motor Company.

PreviousNext