Τροχοί & TIR

Αυτοκόλλητο: Αρκεί το όριο ταχύτητας μόνο για τον αυτοκινητόδρομο

Μια χρήσιμη ενημέρωση μας παρείχε ο κ. Μιχάλης Μεραμβελιωτάκης από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου διατηρεί σχολή οδηγών και ΣΕΚΑΜ. Πρόκειται για την αναγραφή των ορίων ταχύτητας φορτηγών, ρυμουλκούμεν
Σάββατο 02/02/2019 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Αρκεί μόνο η αναγραφή του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας, δηλαδή αυτό που ορίζεται για την κίνηση του οχήματος στον αυτοκινητόδρομο.
Αρκεί μόνο η αναγραφή του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας, δηλαδή αυτό που ορίζεται για την κίνηση του οχήματος στον αυτοκινητόδρομο.

Μια χρήσιμη ενημέρωση μας παρείχε ο κ. Μιχάλης Μεραμβελιωτάκης από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου διατηρεί σχολή οδηγών και ΣΕΚΑΜ. Πρόκειται για την αναγραφή των ορίων ταχύτητας φορτηγών, ρυμουλκούμενων και λεωφορείων, τα γνώριμα σε όλους αυτοκόλλητα που βλέπουμε στο πίσω μέρος των οχημάτων.

Ο κ. Μεραμβελιωτάκης απηύθυνε ερώτημα στο υπ. Μεταφορών, αν τα βαρέα αυτά οχήματα έχουν υποχρέωση να αναγράφουν τα όρια που ισχύoυν σε κάθε δρόμο, δηλαδή στον αυτοκινητόδρομο, τον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, το επαρχιακό δίκτυο ή αστική περιοχή. Στην απάντησή του, το υπ. Μεταφορών διευκρινίζει ότι αρκεί μόνο η αναγραφή του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας, δηλαδή αυτό που ορίζεται για την κίνηση του οχήματος στον αυτοκινητόδρομο. Χρήσιμη η ενημέρωση και ευχαριστούμε τον κ. Μεραμβελιωτάκη, αλλά και τον κ. Παρίση, διευθυντή Οδικής Κυκλοφορίας και Ασφάλειας.

Στο ίδιο τεύχος #370

PreviousNext