Τροχοί & TIR

Ηλεκτρική πόλη στη Γερμανία

Μέχρι το 2020, περίπου 1.300 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, θα εγκατασταθούν στο Rüsselsheim της Γερμανίας, τη «γενέτειρα» της Opel. Το παραπάνω σημαίνει πως ο κάθε δημόσιος σταθμός φόρτισης
Πέμπτη 14/03/2019 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Στο Rüsselsheim της Γερμανίας, τη «γενέτειρα» της Opel, θα εγκατασταθούν μέχρι το 2020 περίπου 1.300 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
Στο Rüsselsheim της Γερμανίας, τη «γενέτειρα» της Opel, θα εγκατασταθούν μέχρι το 2020 περίπου 1.300 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Μέχρι το 2020, περίπου 1.300 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, θα εγκατασταθούν στο Rüsselsheim της Γερμανίας, τη «γενέτειρα» της Opel.

Το παραπάνω σημαίνει πως ο κάθε δημόσιος σταθμός φόρτισης θα εξυπηρετεί 72 κατοίκους, γεγονός που μεταφράζεται στην υψηλότερη πυκνότητα σταθμών φόρτισης αναλογικά με τον αριθμό κατοίκων, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το φιλόδοξο εγχείρημα έχει λάβει χρηματοδότηση ύψους 12,8 εκατομμυρίων ευρώ από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών και πρόκειται να υλοποιηθεί από τις Αρχές της πόλης σε συνεργασία με την Opel και το πανεπιστήμιο RheinMain University.

Οι εν λόγω σταθμοί θα βρίσκονται σε όλες τις περιφέρειες και κατοικημένες περιοχές, στις εγκαταστάσεις της Opel, στην πανεπιστημιούπολη του RheinMain University, σε συγκροτήματα κατοικιών του «gewobau Rüsselsheim», σε χώρους στάθμευσης επιλεγμένων supermarket και εμπορικών κέντρων, αλλά και στις εγκαταστάσεις των δημοτικών ιατρείων.

PreviousNext