Στον όμιλο Συγγελίδη πέρασε η εισαγωγή και διανομή των αυτοκινήτων Opel στη χώρα μας μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, όπως ανακοίνωσε η Opel Hellas SA.

«Σε ένα περαιτέρω βήμα για την ενίσχυση της ανάπτυξης, η εταιρία θα συνεχίσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στην Ελλάδα μέσω της ευρέως αναγνωρίσιμης και επιτυχημένης οικογένειας Συγγελίδη, η οποία  θα εξαγοράσει την υφιστάμενη  οργάνωση της Opel Ελλάς και θα καταστεί  στο μέλλον η ανεξάρτητη εισαγωγική εταιρία.», αναφέρει η ανακοίνωση προσθέτοντας ότι «το προσωπικό της Opel στην Ελλάδα θα συνεχίσει να απασχολείται στην υφιστάμενη  εταιρία, υπό τη νέα ιδιοκτησία».

Σημειώνουμε, ότι ο Συγγελίδης είναι υπεύθυνος για τις  πωλήσεις της Citroën από το 1965, της Peugeot από το 2014 και της DS Automobile από το 2018 και τώρα προστίθεται η Opel, ενώ συνεχίζει να δραστηριοποιείται και ως ντήλερ των αυτοκινήτων Alfa Romeo.

Το 2018, στα επαγγελματικά αυτοκίνητα, η Opel είχε ένα σχετικά μικρό μερίδιο αγοράς, μόλις 2,6% ταξινομώντας 181 μονάδες και καταλαμβάνοντας την 11η θέση ανάμεσα σε 20 μάρκες LCV (Ελαφρών Επαγγελματικών). Αντίθετα, οι δύο άλλες μάρκες του ομίλου, Peugeot και Citroen κέρδισαν την 4η και 7η θέση με 714 και 380 ταξινομήσεις αντίστοιχα.

Στην ελληνική αγορά, καλύτερη θέση μεταξύ των επαγγελματικών της Opel καταλαμβάνει το Opel Combo και Opel Vivaro, ενώ αναμένεται στο προσεχές διάστημα και η διάθεση του νέου Opel Zafira Life, το οποίο στην έκδοση «Large» θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και οκτώ επιβάτες προκειμένου να ικανοποιεί την αγορά των εταιρειών μίσθωσης καθώς και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.