Τροχοί & TIR

Καθυστερήσεις στο λιμάνι

Πυκνώνουν οι διαμαρτυρίες των αυτοκινητιστών, που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά εξαιτίας πολύωρων καθυστερήσεων, που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες στις παρα
Τετάρτη 03/04/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Πυκνώνουν οι διαμαρτυρίες των αυτοκινητιστών, που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά εξαιτίας πολύωρων καθυστερήσεων, που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες στις παραδόσεις των εμπορευματοκιβωτίων.

Σχηματίζονται ουρές φορτηγών εκατοντάδων μέτρων εξαιτίας της συνεχούς απασχόλησης των οχημάτων στοιβασίας στις φορτοεκφορτώσεις των πλοίων, ανέφεραν μεταφορείς ΦΔΧ, τονίζοντας τη ζημία που προκαλείται σε βάρος τους λόγω των ωραρίων των οδηγών και της αδυναμίας να προγραμματίσουν άλλες μεταφορές.

Είναι γεγονός, πάντως, ότι η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από τους προβλήτες της ΣΕΠ σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο περί το 19%, με περίπου 370.000 «κουτιά» να διακινούνται σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, η λήψη μέτρων για την αποφυγή των καθυστερήσεων σε βάρος των αυτοκινητιστών, κρίνεται αναγκαία και θα πρέπει να εξεταστεί, αφού, αν μη τι άλλο, θα συμβάλει στην παραπέρα βελτίωση της παραγωγικότητας του ΣΕΠ.

PreviousNext