Τροχοί & TIR

Krone: Σύστημα παρακολούθησης του χώρου φόρτωσης

«Smart Scan» ονομάζει η Krone το σύστημα ανίχνευσης φορτίου, μέσω του οποίου οι χωρητικότητες ενός στόλου σε φορτία χρησιμοποιούνται αποδοτικότερα. Αναλυτικότερα, με το Krone Smart Scan οι μεταφορεί
Τρίτη 09/07/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«Smart Scan» ονομάζει η Krone το σύστημα ανίχνευσης φορτίου, μέσω του οποίου οι χωρητικότητες ενός στόλου σε φορτία χρησιμοποιούνται αποδοτικότερα.

Αναλυτικότερα, με το Krone Smart Scan οι μεταφορείς λαμβάνουν αξιόπιστες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, σχετικά με τον διαθέσιμο χώρο φόρτωσης στο τρέιλερ. Το σύστημα ανίχνευσης χώρου φόρτωσης της Krone, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε το 2016, έχει πλέον βελτιστοποιηθεί επιτρέποντας την ψηφιακή υποστήριξη και την «ευφυή» ανίχνευση χώρου φορτίου μέσω κάμερας και αισθητήρων, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην ασφάλεια απέναντι στις κλοπές.

Με βάση τα στοιχεία που αποστέλλονται στους διαχειριστές στόλων μέσω της πύλης τηλεματικής και την επεξεργασία τους με τη βοήθεια αλγόριθμων, υπολογίζεται αυτόματα ο αχρησιμοποίητος και προς εκμετάλλευση χώρος. Έτσι, ο διαχειριστής της μεταφορικής μπορεί να κατευθύνει το φορτηγό σε άλλο πελάτη προς φόρτωση, αυξάνοντας έτσι την πληρότητα σε φορτία και μειώνοντας τα κενά χιλιόμετρα, ειδικά στα δρομολόγια της επιστροφής. Το Smart Scan σύμφωνα με την Krone απευθύνεται και σε μικρές μεταφορικές εταιρείες που διαθέτουν στόλο έως και 10 οχημάτων. Τα οφέλη δεν είναι μόνο οικονομικά, αλλά και περιβαλλοντικά, την ίδια στιγμή που το σύστημα συμβάλλει στον περιορισμό των κλοπών και στη γενικότερη ασφάλεια του φορτίου.

PreviousNext