Τροχοί & TIR

Η VDO αναβαθμίζει το σύστημα διαχείρισης στόλων

Θέλοντας να αντιμετωπίσει τις αλλαγές που φέρνει στις Μεταφορές η υιοθέτηση του «έξυπνου» ψηφιακού ταχογράφου, αλλά και να διασφαλιστεί πως οι διαχειριστές στόλων θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν τις νο
Τρίτη 24/09/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Θέλοντας να αντιμετωπίσει τις αλλαγές που φέρνει στις Μεταφορές η υιοθέτηση του «έξυπνου» ψηφιακού ταχογράφου, αλλά και να διασφαλιστεί πως οι διαχειριστές στόλων θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν τις νομικές τους υποχρεώσεις όσον αφορά την αρχειοθέτηση δεδομένων, η VDO -εταιρεία μέλος του ομίλου Continental- αναβαθμίζει τα χαρακτηριστικά του συστήματος διαχείρισης στόλων, VDO TIS-Web, δημιουργώντας τη νέα έκδοσή του, TIS-Web DMM 5.0, η οποία είναι διαθέσιμη προς παραγγελία και από το ΤΡΟΧΟΙ & TIR.

Το online λογισμικό TIS-Web αποτελείται από μεμονωμένες υπηρεσίες, τις οποίες οι διαχειριστές στόλων μπορούν να προσθέσουν και να αφαιρέσουν, σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί τη βασική υπηρεσία διαχείρισης δεδομένων (DMM - Data Management) για τη νόμιμη συμμόρφωση ανάγνωσης, αρχειοθέτησης και αποθήκευσης δεδομένων οδηγού και οχήματος, θα πρέπει να μεταβεί από την υπάρχουσα έκδοση DMM 4.9. στην DMM 5.0, από τη στιγμή που ο εταιρικός στόλος περιλαμβάνει ένα όχημα που διαθέτει τον ταχογράφο DTCO 4.0.

Επειδή ο «ευφυής» ταχογράφος απαιτεί ευρείες τεχνικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, η VDO έχει επαναπρογραμματίσει το σύστημα VDO TIS-Web για να δημιουργήσει μια αξιόπιστη βάση για το μέλλον. Ωστόσο, αυτή η αναβάθμιση δεν είναι δυνατή μέσω απλών ενημερώσεων και οι σημερινοί κάτοχοι του TIS-Web θα πρέπει να στραφούν στο TIS-Web DMM 5.0, το οποίο η εταιρεία υπόσχεται πως θα τους επιτρέψει να διαχειρίζονται τους στόλους τους πιο αποδοτικά και εύκολα. Παρέχεται, επίσης, λειτουργία ειδοποίησης για τις ημερομηνίες λήξης της κάρτας, τις επαληθεύσεις της άδειας οδήγησης, τις ημερομηνίες συντήρησης κ.α. Επιπλέον, το σύστημα προειδοποιεί τους διαχειριστές στόλου για πιθανές παραβάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κυρώσεις.

Επιπροσθέτως, οι δημιουργοί του TIS-Web DMM 5.0 ετοιμάζουν νέες λειτουργίες για το πρόγραμμά τους, προσθέτοντας σταδιακά μια ευρεία γκάμα στατιστικών και αναφορών, όπως το προφίλ του κάθε οχήματος, σε ό,τι αφορά την ταχύτητα και τις σ.α.λ. που λειτουργεί ο κινητήρας του. Παράλληλα, η VDO επανασχεδίασε τη διεπαφή χρήστη για το TIS-Web DMM 5.0, με τη βελτιωμένη σαφήνεια και τις πιο κατανοητές ενδείξεις να απλοποιούν την καθημερινή εργασία, επιτρέποντας στους διαχειριστές στόλου να χρησιμοποιούν το TIS-Web στο tablet ή στο smartphone τους.

PreviousNext