Τροχοί & TIR

Κόντρες στο «Ring» της Σλοβακίας (+video)

Στην πίστα «Slovakia Ring» της Σλοβακίας, πραγματοποιήθηκε ο τρίτος γύρος του πρωταθλήματος FIA ETRC 2019. Εκεί, όπως συνηθίζει μέχρι στιγμής, ο περσινός πρωταθλητής και πρωτοπόρος έως τώρα, Jochen
από Παναγιώτης Εμμανουήλ | Κυριακή 15/09/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην πίστα «Slovakia Ring» της Σλοβακίας, πραγματοποιήθηκε ο τρίτος γύρος του πρωταθλήματος FIA ETRC 2019.

Εκεί, όπως συνηθίζει μέχρι στιγμής, ο περσινός πρωταθλητής και πρωτοπόρος έως τώρα, Jochen Hahn, κέρδισε με IVECO στις δύο από τις τέσσερις κούρσες του αγωνιστικού διημέρου, αυξάνοντας περαιτέρω τη διαφορά του από τους διώκτες του. Τις υπόλοιπες νίκες μοιράστηκαν ο Sascha Lenz το Σάββατο και ο Antonio Albacete την Κυριακή, με τους δύο οδηγούς της ΜΑΝ να σπάνε έτσι την κυριαρχία της IVECO.

Αναλυτικότερα, στην εναρκτήρια μάχη ο Jochen Hahn κατέκτησε την πέμπτη φετινή του νίκη. Στην πρώτη εκκίνηση που δόθηκε βγήκε η κόκκινη σημαία, καθώς το IVECO του André Kursim βρέθηκε εκτός πίστας, καταλήγοντας «μισοθαμμένο» στα χαλίκια της 2ης στροφής. Ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά και δόθηκε μεγάλη μάχη για την πρωτιά ανάμεσα στον Jochen Hahn και στην Steffi Halm (αμφότεροι με IVECO), η οποία έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση και από 3η βρέθηκε αμέσως να απειλεί τον πρωτοπόρο, τον οποίο μάλιστα κατάφερε και να προσπεράσει για λίγο. Τελικά ο Hahn επανέκαμψε και βγήκε κερδισμένος, όπως και η IVECO, η οποία έκανε ένα ακόμα «1-2». Τρίτος ο Adam Lacko (Freightliner) που έδειξε να συνέρχεται από την αποτυχημένη εμφάνιση της Ουγγαρίας. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί έγινε ένας καλός αγώνας. Η Steffi οδήγησε πολύ καλά και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μοιράζομαι το βάθρο μαζί της, όπως και με τον Adam», δήλωσε μετά το τέλος της κούρσας ο Jochen Hahn.

Στον δεύτερο αγώνα της πρώτης ημέρας στη Σλοβακία, ύστερα από οκτώ γύρους στην πίστα μήκους 5.922 μέτρων, ο Sascha Lenz (ΜΑΝ) πανηγύρισε τη 2η φετινή του νίκη και 3η συνολικά στην καριέρα του στο ETRC. Ο Γερμανός οδηγός είχε μια εξαιρετική εκκίνηση, καθώς από 5ος βρέθηκε αμέσως 2ος, πίσω από τον Rene Reinert (IVECO) που είχε ξεκινήσει από την pole position. Ο τελευταίος, όμως, έκανε ένα μικρό λάθος στον 2ο γύρο πάνω στα φρένα της 3ης στροφής, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στον Lenz να τεθεί επικεφαλής της κούρσας. Σαν να μην έφτανε αυτό, ύστερα από λίγο ο Reinert είχε μια επαφή με το IVECO της Steffi Halm, που του στοίχισε επιπλέον θέσεις και τον οδήγησε τελικά στην εγκατάλειψη. Δεύτερο βάθρο σε μία ημέρα για τον Adam Lacko, ο οποίος στο 2ο μισό της κούρσας κατάφερε να «κλέψει» την τρίτη θέση από τον Norbert Kiss (MercedesBenz), ρίχνοντάς τον στην 4η θέση, μπροστά από τον Jochen Hahn (IVECO). «Είμαι πολύ χαρούμενος με την ομάδα μου, τους σπόνσορες και τον εαυτό μου. Είχα μια πολύ καλή εκκίνηση και βρέθηκα 2ος μετά την πρώτη στροφή. Ήμουν πίσω από τον Rene όταν έκανε ένα λάθος και τον προσπέρασα. Από εκεί και μετά έκανα τον δικό μου αγώνα», είπε ο Sascha Lenz.

Μάχη ανάμεσα σε IVECO και MAN

Μία ακόμα μεγάλη νίκη για τον Jochen Hahn στην πρώτη κούρσα της 2ης ημέρας στη Σλοβακία, όπου η IVECO έκανε ένα εμφατικό «1-2-3», χάρη στη 2η θέση του Rene Reinert και το τρίτο σερί podium της Steffi Halm. Ανατροπή στον τελευταίο αγώνα, με τον Antonio Albacete (ΜΑΝ) να κερδίζει για πρώτη φορά στο ETRC μετά τον περυσινό αγώνα του Le Mans. Τρίτη θέση για τη ΜΑΝ και τον Sascha Lenz, με τον Norbert Kiss (Mercedes-Benz) να καταλαμβάνει τη 2η θέση.

Συγκεκριμένα, ο Jochen Hahn ξεκίνησε πρώτος και δεν απειλήθηκε ποτέ μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας, με τον Γερμανό να ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλοπάτι ενός καθόλα γερμανικού βάθρου. Κατά την εκκίνηση της κούρσας, ο Hahn είχε πλάι του στην πρώτη σειρά τον Norbert Kiss. Μόλις όμως άναψαν τα πράσινα φώτα, ο πρωταθλητής ξεκίνησε να απομακρύνεται, ενώ ο Ούγγρος οδηγός της Mercedes-Benz έχανε τη μία θέση μετά την άλλη. Ξεκινώντας 3ος, ο Rene Reinert είχε μια καλή εκκίνηση και βρέθηκε γρήγορα να απειλεί την πρωτιά του Hahn, ο οποίος όμως αντέδρασε και κατάφερε να δημιουργήσει μια διαφορά 2,5 δλ. Ομοίως η Steffi Halm, κέρδισε δύο θέσεις στον πρώτο γύρο του αγώνα και δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα για να διατηρήσει την 3η θέση της. «Μπορεί από έξω να φαίνεται πως είναι εύκολο, αλλά μερικές φορές τα λάστιχα γλιστράνε λίγο και είναι εύκολο να κάνεις κάποιο λάθος. Οπότε πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Είναι η έκτη νίκη και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοσή μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα Hahn Racing και στην IVECO», τόνισε περιχαρής μετά το τέλος της κούρσας ο Jochen Hahn.

Μετά από τις δυσκολίες που είχε στους τρεις πρώτους αγώνες της Σλοβακίας, ο Antonio Albacete (ΜΑΝ) επικράτησε στην τελευταία κούρσα του διημέρου. Για να το καταφέρει αυτό, έπρεπε να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική εκκίνηση και να επιχειρήσει μια αποφασιστική προσπέραση στον κάτοχο της pole position, Sascha Lenz (ΜΑΝ). Ο τελευταίος κρατούσε τη 2η θέση αλλά αναγκάστηκε να την παραχωρήσει στον Norbert Kiss (Mercedes-Benz), με τη μεταξύ τους μάχη να κρατάει για αρκετούς γύρους και να λήγει όταν ο Kiss προσπέρασε από την εσωτερική τον Lenz, ο οποίος μάλιστα, κινδύνεψε να χάσει και την 3η θέση από τον Adam Lacko, με τη μεταξύ τους διαφορά να διαμορφώνεται τελικά σε μόλις 0,133 δλ. «Η εκκίνηση ήταν καλή, αλλά οι δύο πρώτες στροφές ήταν κάπως δύσκολες, καθώς ήμουν στην εξωτερική. Ωστόσο με τον Sascha Lenz, δώσαμε ο ένας στον άλλο χώρο και τελικά ήμουν λίγο πιο γρήγορος στη 2η στροφή. Από τη στιγμή που πήρα την πρωτιά προσπαθούσα απλώς να ανοίξω τη διαφορά μου από τον Sascha, ο οποίος οδηγούσε αρκετά καλά προσπαθώντας να κρατήσει τον Norbert πίσω του. Είναι ένα καλό τέλος σε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Antonio Albacete.

Το τέλος του τρίτου γύρου του πρωταθλήματος, βρήκε τον Jochen Hahn να διευρύνει το προβάδισμά του, έχοντας κερδίσει μέχρι στιγμής στις μισές κούρσες (6 στις 12). Μεγάλη εμφάνιση και για την Steffi Halm που με τρία πλασαρίσματα στο βάθρο, κατάφερε να συγκεντρώσει 42 βαθμούς στη Σλοβακία και να αναρριχηθεί από την 4η στη 2η θέση της γενικής κατάταξης, μπροστά από τον Norbert Kiss που παρέμεινε τρίτος. Από κοντά και ο Adam Lacko που μάζεψε 37 βαθμούς και επανήλθε στο παιχνίδι από την 4η θέση, δύο μόλις βαθμούς μπροστά από τον Antonio Albacete που συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Σε ό,τι αφορά στο Grammer Truck Cup, o Jamie Anderson (MAN) εγκατέλειψε στην πρώτη κούρσα αλλά επέστρεψε κερδίζοντας τους τρεις επόμενους αγώνες, γεγονός που του χάρισε την 3η θέση της γενικής κατάταξης. Στην πρώτη θέση της κατηγορίας παρέμεινε ο Oly Janes (Freightliner) παίρνοντας στη Σλοβακία δύο 2ες και μία 3η θέση. Από κοντά του και ο Luis Recuecno (MAN), ο οποίος κέρδισε την πρώτη κούρσα. Συνέχεια στο πρωτάθλημα της FIA θα δοθεί στη θρυλική πίστα του Nürburgring της Γερμανίας.

Video URL
PreviousNext