Τροχοί & TIR

Οι καινοτομίες της Hino Motors

Δυναμικό «παρών» στην 46η έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, έδωσε η Hino Motors Ltd., η εταιρεία μέλος του ομίλου Toyota. Στην ιαπωνική πρωτεύουσα, η Hino παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του Profia Hybr
Κυριακή 17/11/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Δυναμικό «παρών» στην 46η έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, έδωσε η Hino Motors Ltd., η εταιρεία μέλος του ομίλου Toyota.

Στην ιαπωνική πρωτεύουσα, η Hino παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του Profia Hybrid (φωτό), ενός 4αξονικού υβριδικού φορτηγού μικτού βάρους 25 τόνων, το οποίο με βάση τα δεδομένα του GPS, τους αισθητήρες που φέρει και τις πληροφορίες από τον 3D χάρτη, είναι σε θέση να προβλέπει κλίσεις και ανωφέρειες που βρίσκονται μέχρι και 100 χιλιόμετρα μακριά. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα που στηρίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη και προβλέπει τα φορτία οδήγησης, πραγματοποιώντας τη βέλτιστη χρήση του υβριδικού συστήματος. Το τελευταίο αποτελείται από τον πετρελαιοκινητήρα Α09C των 8.566 κ.εκ., ο οποίος συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 12 σχέσεων και επικουρείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα αγνώστων λοιπών στοιχείων. Το 12μέτρο φορτηγό έχει απόβαρο 12,8 τόνων και υπόσχεται μια μέση κατανάλωση της τάξης των 4,75 χλμ. ανά λίτρο πετρελαίου, μια τιμή που ισοδυναμεί με περίπου 21 λτ./100 χλμ.

Στο μεταξύ, η Hino παρουσίασε στο Τόκιο και την επίπεδη πλατφόρμα «FlatFormer», πάνω στην οποία θα στηριχθούν μελλοντικά αστικά οχήματα μεταφοράς προϊόντων και επιβατών. Η εν λόγω 6x6 πλατφόρμα έχει μήκος 4.700 χλστ., πλάτος 1.700 χλστ. και ύψος 335 χλστ. και είναι σε θέση να υποστηρίξει κινητήρες απόδοσης έως και 170 kW (228 hp), αλλά και να δεχθεί μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας μέχρι και 50 kWh.

Στο ίδιο τεύχος #379

PreviousNext