Τροχοί & TIR

Το ρεκόρ αυτονομίας υπό ιδανικές συνθήκες

Μία ολονύκτια φόρτιση των μπαταριών των 350 kWh, ήταν αρκετή για το ηλεκτροκίνητο GX 337 ELEC της HEULIEZ, για να διανύσει 527 χιλιόμετρα υπό τις πιο ιδανικές συνθήκες. Η επίδοση ρεκόρ αυτονομίας απ
Παρασκευή 13/12/2019 - 13:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μία ολονύκτια φόρτιση των μπαταριών των 350 kWh, ήταν αρκετή για το ηλεκτροκίνητο GX 337 ELEC της HEULIEZ, για να διανύσει 527 χιλιόμετρα υπό τις πιο ιδανικές συνθήκες.

Η επίδοση ρεκόρ αυτονομίας από το γαλλικό λεωφορείο, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην πίστα της IVECO Magirus που βρίσκεται στο Ουλμ της Γερμανίας και πιστοποιήθηκε από την TÜV Südwest. Σημειώνεται πως το 12μετρο λεωφορείο ήταν σε κανονική έκδοση παραγωγής και χρειάστηκε 12 ώρες για να πραγματοποιήσει το εν λόγω ρεκόρ, έχοντας κινηθεί με μέση ταχύτητα της τάξης των 46,6 χλμ./ώρα. Διέθετε καλοκαιρινά ελαστικά και ο οδηγός δεν έκανε χρήση του κλιματιστικού ή της θέρμανσης (θερμοκρασία 10-15°C).

Φυσικά οι συνθήκες ήταν ελεγχόμενες και ιδανικές για την επίτευξη του ρεκόρ αυτονομίας, ωστόσο η γαλλική μάρκα ανακοίνωσε πως ένα ηλεκτρικό λεωφορείο της που λειτουργεί κανονικά σε μία από τις γραμμές του Hafenlohr της Γερμανίας, πρόσφατα διένυσε 416 χλμ. με μία μόνο φόρτιση των μπαταριών του, αλλά δεν δόθηκαν τα τοπογραφικά χαρακτηριστικά αυτής της διαδρομής ή ο αριθμός των επιβατών.

Στο ίδιο τεύχος #380

PreviousNext