Τροχοί & TIR

Logistics για τη Μόρια

Αντικείμενα βάρους δέκα τόνων συνέλεξε η γερμανική εταιρεία logistics, DB Schenker, προκειμένου να βοηθηθούν οι περίπου 20.000 άνθρωποι που ζουν στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια της Λέσβου (το έ
Τρίτη 04/02/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Αντικείμενα βάρους δέκα τόνων συνέλεξε η γερμανική εταιρεία logistics, DB Schenker, προκειμένου να βοηθηθούν οι περίπου 20.000 άνθρωποι που ζουν στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια της Λέσβου (το ένα τρίτο από αυτούς είναι παιδιά).

Το κάλεσμα για την ανθρωπιστική βοήθεια έγινε την περίοδο των Χριστουγέννων μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας, η οποία ανέλαβε και τη δωρεάν μεταφορά τους στο ελληνικό νησί. Συγκεκριμένα, υπάλληλοι της DB Schenker και εθελοντές ανέλαβαν να συσκευάσουν τις δωρεές σε περισσότερα από 1.200 κιβώτια.

Το φορτίο μοιράστηκε σε τρεις εναλλασσόμενες νταλίκες συνδυασμένων μεταφορών (swap bodies), που προσέφερε η KRONE και οι οποίες θα παραμείνουν στη Λέσβο για μελλοντική χρήση. Σημειώνεται, πως το ταξίδι από το Έσσεν της Γερμανίας –όπου βρίσκεται η έδρα της DB Schenker– στην Ελλάδα, είχε τρία στάδια. Ξεκίνησε σιδηροδρομικώς μέχρι τη Βενετία, από όπου τα swap bodies φορτώθηκαν σε πλοίο μέχρι την ηπειρωτική Ελλάδα και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν ακτοπλοϊκώς με προορισμό τη Λέσβο.

PreviousNext