Τροχοί & TIR

Με κάμερες και τα VDL

Oι υποψήφιοι αγοραστές των VDL Citea και Futura, θα μπορούν άμεσα να παραγγείλουν τα τουριστικά λεωφορεία της ολλανδικής μάρκας, με εξοπλισμό καμερών, που αντικαθιστούν τους συμβατικούς εξωτερικούς
Παρασκευή 27/03/2020 - 07:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Oι υποψήφιοι αγοραστές των VDL Citea και Futura, θα μπορούν άμεσα να παραγγείλουν τα τουριστικά λεωφορεία της ολλανδικής μάρκας, με εξοπλισμό καμερών, που αντικαθιστούν τους συμβατικούς εξωτερικούς καθρέπτες.

Οι εν λόγω κάμερες συνεργάζονται με δύο οθόνες, αυξάνοντας τα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης του οδηγού. Αναλυτικότερα, εξαλείφοντας τα «τυφλά» σημεία που εμφανίζουν οι συμβατικοί καθρέπτες, απλουστεύονται οι ελιγμοί του οχήματος και παράλληλα προστατεύονται αποτελεσματικότερα οι περισσότερο ευάλωτοι χρήστες του οδικού δικτύου, όπως είναι οι πεζοί και οι δικυκλιστές. Επιπροσθέτως, το σύστημα προσφέρει νυχτερινή όραση, βοηθώντας τον οδηγό κατά τα νυχτερινά δρομολόγια.

Με την τοποθέτηση εξάλλου των καμερών μειώνεται η αεροδυναμική αντίσταση του λεωφορείου, προς όφελος της κατανάλωσης και επειδή οι καθρέπτες συχνά καταστρέφονται σε συγκρούσεις λόγω λανθασμένων χειρισμών των οδηγών, η τοποθέτηση καμερών συνεπάγεται μειωμένα έξοδα επισκευών και άρα χαμηλότερο Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας (TCO). Σημειώνεται, πως η αντικατάσταση των καθρεπτών από κάμερες, επιτρέπεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία από την 1η Ιουλίου 2019. Τα πρώτα Citea και Futura με το προαιρετικό σύστημα καμερών, θα παραδοθούν από την VDL Bus & Coach στους ιδιοκτήτες τους, μέσα στο προσεχές καλοκαίρι.

Στο μεταξύ, η VDL ανακοίνωσε πρόσφατα την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής λεωφορείων, στο Ροζελάρε του Βελγίου. Η ανέγερση της νέας μονάδας θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα σε μία έκταση 80 στρεμμάτων και η παραγωγή θα εκκινήσει στα τέλη του 2021.

PreviousNext