Τροχοί & TIR

Νέα εργοστάσια η ΜΑΖ

Μέχρι και 20.000 κινητήρες το χρόνο θα παράγει το εργοστάσιο που κατασκεύασε η MAZ με την κινέζικη εταιρεία, Weichai στη Λευκορωσία. Για το λόγο αυτό, η κοινοπραξία MAZ-Weichai επένδυσε 20 εκ. δολάρ
Παρασκευή 06/03/2020 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μέχρι και 20.000 κινητήρες το χρόνο θα παράγει το εργοστάσιο που κατασκεύασε η MAZ με την κινέζικη εταιρεία, Weichai στη Λευκορωσία.

Για το λόγο αυτό, η κοινοπραξία MAZ-Weichai επένδυσε 20 εκ. δολάρια στο εργοστάσιο, το οποίο καταλαμβάνει έκταση 35 στρεμμάτων και θα κατασκευάζει κινητήρες 130-700 ίππων για φορτηγά, λεωφορεία και ειδικά οχήματα. Όλοι οι κινητήρες είναι προδιαγραφών Euro 5 και Euro 6 και οι περισσότεροι θα τοποθετηθούν σε οχήματα της μάρκας από τη Λευκορωσία, ενώ το 1/3 από αυτούς θα εξαχθεί σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Στο μεταξύ, η ΜΑΖ θα κατασκευάζει οχήματα και στο Βιετνάμ, στο νέο εργοστάσιο που δημιούργησε με την κοινοπραξία ΜΑΖ Asia, στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 70% η τοπική εταιρεία AuViet Industry. Το νέο εργοστάσιο κατασκευάστηκε λίγο έξω από το Ανόι σε μία έκταση 45 στρεμμάτων, όπου θα συναρμολογούνται οκτώ μοντέλα της ΜΑΖ, με την ετήσια παραγωγή να εκτιμάται πως θα φτάνει έως και τα 3.000 οχήματα.

PreviousNext