Τροχοί & TIR

R vs TGX

Η Ηγουμενίτσα αποτελεί αγαπημένο μας προορισμό γιατί εκεί συναντούμε δεκάδες ελληνικά φορτηγά που πρόκειται να ταξιδέψουν για την Ιταλία και την Κέρκυρα. Ιδιαίτερα την Παρασκευή και το Σάββατο που φ
από Παύλος Μαυρομύτης | Τρίτη 21/07/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Υπερτερεί ο δράκος στα αυτοκόλλητα και τους χρωματισμούς
Υπερτερεί ο δράκος στα αυτοκόλλητα και τους χρωματισμούς

Η Ηγουμενίτσα αποτελεί αγαπημένο μας προορισμό γιατί εκεί συναντούμε δεκάδες ελληνικά φορτηγά που πρόκειται να ταξιδέψουν για την Ιταλία και την Κέρκυρα.

Ιδιαίτερα την Παρασκευή και το Σάββατο που φεύγουν οι περισσότερες νταλίκες για το εξωτερικό, παρατηρείται το αδιαχώρητο. Αρκεί να στηθούμε σε ένα καλό σημείο και η φωτογραφική μας μηχανή πιάνει φωτιά!

Όμως στην πόλη αυτή έχουμε και έναν καλό φίλο που χαιρόμαστε κάθε φορά που τον συναντούμε, τον ηλεκτροτεχνίτη Σπύρο Σωτηράκη. Η επίσκεψη στο κατάστημά του πλέον είναι καθιερωμένη, όπως κάναμε και αυτή τη φορά, έχοντας μάλιστα την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε δύο φορτηγά που βρίσκονταν στο χώρο, ένα R και ένα TGX της οικογένειας Τζιοβάρα.

Σουηδός ή Γερμανός;

Για να είμαστε ειλικρινείς μας αρέσει πάντα η σύγκριση ανάμεσα στα φορτηγά, εστιάζοντας κυρίως στις αλλαγές που έχουν γίνει στην εμφάνισή τους. Όταν μάλιστα έχουν νέους και μερακλήδες ιδιοκτήτες, τότε δεν σας κρύβουμε ότι η χαρά μας είναι μεγαλύτερη. Όπως το ΜΑΝ TGX με ιδιοκτήτη τον Πάνο Τζιοβάρα, ο οποίος μαζί με τα αδέρφια του διαθέτουν περιποιημένα αυτοκίνητα. Άλλωστε πρώτη προτεραιότητα για τους ίδιους είναι η καλή λειτουργική κατάσταση του φορτηγού, ώστε το δρομολόγιο να βγαίνει με ασφάλεια και χωρίς αβαρίες. Το τριαξονικό το αγόρασαν πριν λίγο καιρό και το έριξαν αμέσως στη δουλειά. Πριν ξεκινήσει τα δρομολόγια δέχτηκε ένα γενικό facelift στο χρώμα του, τα ανοξείδωτα και τις ταπετσαρίες στο εσωτερικό του.

Στον αντίποδα, το Scania R δεν χρειάζεται πολλές παρεμβάσεις για να τονιστεί ο δυναμικός χαρακτήρας του. Μερικά αυτοκόλλητα πάνω στο κίτρινο χρώμα, μπάρα με προβολείς, αυτοκόλλητα με το σήμα του δράκου και τα νίκελ μετατρέπουν το Scania σε κίτρινη δύναμη του δρόμου. Σύντομα θα πάρει πινακίδες, θα βγει στο δρόμο και θα είναι πολύ τούμπανο!

Ποιο προτιμάμε τελικά; Για εμάς το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο αλλά θα επανέλθουμε γιατί τα αδέρφια Τζιοβάρα πρόκειται να κάνουν και άλλες αλλαγές στα φορτηγά τους.

PreviousNext