Τροχοί & TIR

Το σύστημα UV Purifier εξαλείφει το 95% των ιών

Ένα ισχυρό σύστημα αποστείρωσης αέρα για καμπίνες λεωφορείων και πούλμαν, ανέπτυξε η γνωστή γαλλική εταιρεία, Valeo. Μάλιστα, σε έναν μόνο κύκλο ροής αέρα, το εν λόγω σύστημα υπόσχεται πως εξαλείφει
Τρίτη 15/12/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
O μολυσμένος αέρας εισέρχεται μέσω της γρίλιας και απολυμαίνεται στο σύστημα κλιματισμού. Απαλλαγμένος από ιούς, ο αέρας κυκλοφορεί στη συνέχεια στο λεωφορείο μέσω των αγωγών.
O μολυσμένος αέρας εισέρχεται μέσω της γρίλιας και απολυμαίνεται στο σύστημα κλιματισμού. Απαλλαγμένος από ιούς, ο αέρας κυκλοφορεί στη συνέχεια στο λεωφορείο μέσω των αγωγών.

Ένα ισχυρό σύστημα αποστείρωσης αέρα για καμπίνες λεωφορείων και πούλμαν, ανέπτυξε η γνωστή γαλλική εταιρεία, Valeo.

Μάλιστα, σε έναν μόνο κύκλο ροής αέρα, το εν λόγω σύστημα υπόσχεται πως εξαλείφει περισσότερο από το 95% των ιών, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19, καθώς και τυχόν βακτήρια ή μούχλα που υπάρχουν στον αέρα που κυκλοφορεί στην καμπίνα. Σημειώνεται, πως οι συσκευές της Valeo χρησιμοποιούν τεχνολογία υπεριώδους φωτός, με τις ακτίνες UV να λειτουργούν τόσο ως βακτηριοκτόνο όσο και ως μικροβιοκτόνο, σκοτώνοντας μικρόβια όπως ιούς και παθογόνα.

Αναλυτικότερα, το λεγόμενο «UV Purifier» ρουφάει τον αέρα μέσα στο κουτί, τον απολυμαίνει και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τον βγάζει καθαρό στην καμπίνα. Έτσι, ο καθαρός αέρας ρέει συνεχώς καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και κυκλοφορεί στην καμπίνα επιβατών, διασφαλίζοντας ότι η συγκέντρωση του ιού στο λεωφορείο διατηρείται σε χαμηλό επίπεδο, ακόμα και όταν υπάρχουν μολυσμένοι επιβαίνοντες. Τα βασικά στοιχεία του UV Purifier είναι ισχυροί λαμπτήρες UV, οι οποίοι περικλείονται σε ένα αδιαπέραστο από ακτινοβολία μεταλλικό κουτί ή ενσωματώνονται στο σύστημα κλιματισμού του οχήματος, προστατεύοντας έτσι την υπεριώδη ακτινοβολία, διασφαλίζοντας ότι οι επιβάτες δεν εκτίθενται ποτέ σε αυτές.

Σημαντικό είναι το γεγονός, πως το σύστημα της Valeo είναι σχεδιασμένο ώστε να είναι συμβατό με λεωφορεία και πούλμαν όλων των τύπων και μεγεθών. Μπορεί να προσαρμοστεί στα υπάρχοντα συστήματα εξαερισμού ή να τοποθετηθεί εκ νέου σε μη κλιματιζόμενα οχήματα, με την εταιρεία να εργάζεται επίσης για την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας σε επιβατικά οχήματα. Το UV Purifier εισάγεται από την εταιρεία Elecar που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Με διαστάσεις 700x350x110 χλστ. (ΜxΠxΥ) το μεταλλικό κουτί μπορεί να καθαρίσει 200 κ.μ. αέρα την ώρα. Για ένα 12μετρο λεωφορείο ή πούλμαν, απαιτούνται δύο μονάδες.
PreviousNext