Τροχοί & TIR

Τηλεματική για τρέιλερ από WABCO

Στρατηγική συνεργασία υπέγραψε η WABCO Holdings Inc. με τη RIO, την ειδική εταιρεία στις ψηφιακές υπηρεσίες στον τομέα των μεταφορών, η οποία ανήκει στον όμιλο TRATON GROUP (πρώην Volkswagen Truck &
Σάββατο 29/12/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Στρατηγική συνεργασία υπέγραψε η WABCO Holdings Inc. με τη RIO, την ειδική εταιρεία στις ψηφιακές υπηρεσίες στον τομέα των μεταφορών, η οποία ανήκει στον όμιλο TRATON GROUP (πρώην Volkswagen Truck & Bus).

Σύμφωνα με τη συνεργασία, από τις αρχές του 2019, στην πλατφόρμα logistics της RIO, θα ενσωματώνονται τα FMS συστήματα, TX-SOCIAL και TX-TRAILERPULSE της WABCO, με το πρώτο να αποτελεί ένα χρήσιμο λογισμικό για τους διαχειριστές στόλων και το δεύτερο μια προηγμένη λύση τηλεματικής αποκλειστικά για επικαθήμενα οχήματα.

Αισθητήρες και έλεγχος πέδησης

Επιπλέον, η WABCO υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την εταιρεία Valeo, με τα συμβαλλόμενα μέρη να προτίθενται να αναπτύξουν τεχνολογίες αισθητήρων, που θα βοηθήσουν τη Valeo να προμηθεύσει τη WABCO με προηγμένους αισθητήρες μικρής και μεσαίας εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένων των ραντάρ των 77 GHz και των LiDAR στερεάς κατάστασης, που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των επόμενης γενιάς επικουρικών συστημάτων ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), τα οποία θα εξοπλίζουν τα χωρίς οδηγό - αυτόνομα οχήματα του μέλλοντος.

Νωρίτερα, η WABCO είχε ανακοινώσει τη συνεργασία της με την ιαπωνική εταιρεία Hino Trucks, προκειμένου να την προμηθεύσει με τα τελευταία της συστήματα ελέγχου πέδησης και ADAS, για τα καινούργια φορτηγά HINO XL7 και XL8, τα οποία ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν το εμπορικό τους ντεμπούτο στη Β. Αμερική. Ανάμεσα στις τεχνολογίες που θα εξοπλίζουν τα νέα φορτηγά της Hino είναι το σύστημα πέδησης mBSP, το σύστημα ευστάθειας ESCsmart, αλλά και τα επικουρικά συστήματα ασφάλειας, OnGuardACTIVE και OnLaneALERT.

Στο ίδιο τεύχος #368

PreviousNext