Τροχοί & TIR

Always on the Move...

Ένας Αμερικάνος τράκτορας, εξ Αυστρίας ορμώμενος, έκανε την εμφάνισή του στη χώρα μας πριν από λίγο καιρό και εθεάθη να κάνει περατζάδα στους δρόμους της Βόρειας Ελλάδας. Σίγουρα αποτελεί ένα σπάνιο
από Παύλος Μαυρομύτης | Παρασκευή 01/01/2021 - 01:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Born to truck!
Born to truck!

Ένας Αμερικάνος τράκτορας, εξ Αυστρίας ορμώμενος, έκανε την εμφάνισή του στη χώρα μας πριν από λίγο καιρό και εθεάθη να κάνει περατζάδα στους δρόμους της Βόρειας Ελλάδας. Σίγουρα αποτελεί ένα σπάνιο θέαμα, το οποίο κέντρισε άμεσα το ενδιαφέρον μας, ώστε να βρούμε τον ιδιοκτήτη του και να μάθουμε το λόγο της επίσκεψής του. Λίγες μέρες αργότερα ήρθε μία πληροφορία από τη Θεσσαλονίκη, όταν ο ταπετσιέρης Βασίλης Αριτζόγλου μας ενημέρωσε ότι το Volvo VNL θα φιλοξενηθεί στο μαγαζί του μιας και ο ίδιος ανέλαβε να φτιάξει το εσωτερικό του. Πραγματικά πρόκειται για ευχάριστο νέο, καθώς το έργο των ελλήνων μαστόρων αναγνωρίζεται πλέον και στο εξωτερικό!

Μουράτη εμφάνιση!

Ένα φορτηγό με μούρη τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω του, τόσο των επαγγελματιών οδηγών, όσο και του απλού κόσμου όταν περνάει από δίπλα τους. Λογικό και επόμενο βέβαια να προκαλεί εντύπωση σε όποιον το συναντά καθώς είναι μία ξεχωριστή και διαφορετική εικόνα στο δρόμο, σε σχέση με τα συμβατικά φορτηγά. Αυτό της παρουσίασης μάλιστα έχει έντονους χρωματισμούς, πάνω στο οποίο ταιριάζουν απόλυτα τα λευκά αυτοκόλλητα. Επιπρόσθετα τα ανοξείδωτα στον προφυλακτήρα, το καπό, τους καθρέφτες και τις μαρκίζες το κάνουν ακόμη πιο επιβλητικό.

Born to truck... Always on the move...

Δύο αυτοκόλλητα μας κίνησαν αμέσως την περιέργεια και σπεύσαμε να τα φωτογραφίσουμε, Born to truck και Always on the move, το οποίο βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Πάντα στο δρόμο, πάντα σε κίνηση και πάντα μέσα στην καμπίνα, θα προσθέσουμε εμείς! Πώς να μην είναι άλλωστε πάντα σε μια τέτοια καμπίνα, XXL διαστάσεων, όταν αυτήν σου παρέχει όλα τα κομφόρ για ένα άνετο ταξίδι; Η συγκεκριμένη μάλιστα, μετά και την παρέμβαση του Βασίλη Αριτζόγλου, συνδυάζει άνεση, χλιδή και πολυτέλεια. Ο ίδιος μας προσκάλεσε να περάσουμε στο εσωτερικό και να ταξιδέψουμε μαζί του V.I.P., κάτι που δεχτήκαμε βέβαια με μεγάλη χαρά. Η μυρωδιά του δέρματος ακόμη φρέσκια, μόλις βγάλαμε τις ζελατίνες, σου δίνει το πρώτο, ευχάριστο καλωσόρισμα. Πού να καθίσουμε, ρωτάμε τον ιδιοκτήτη του Volvo, Martin Kralowetz. « Όπου θέλετε θα μας απαντήσει ο ίδιος, αρκεί να απολαύσετε τη βόλτα»! Είναι δυνατόν να μην την απολαύσουμε σε ένα μουράτο τράκτορα; αναρωτιόμαστε στιγμιαία. Φυσικά και όχι. Στην αρχή καθόμαστε στο κάθισμα του συνοδηγού και απλά χαζεύουμε τη θέα μπροστά μας. Οι πλαστικές επιφάνειες του ταμπλό έχουν βαφτεί με δύο χρώματα, μπεζ και λευκό, ενώ οι βελούδινες επενδύσεις κάνουν ακόμη πιο ζεστή την καμπίνα. Εν συνεχεία μεταφερόμαστε στα ενδότερα περνώντας στο σαλόνι το οποίο αποτελείται από δύο καναπέδες και ένα τραπέζι στο οποίο ο οδηγός περνάει ευχάριστα τον ελεύθερό του χρόνο. Η βόλτα μας συνεχίζεται χωρίς να ρωτήσουμε τον οδηγό του VNL πού πηγαίνουμε. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι το αγαπημένο μότο του… it’s a fascination, it’s an addiction, it’s a lifestyle, it’s trucking…Πόσο δίκιο έχει!

Στο ίδιο τεύχος #393

Διαβάστε επίσης

Το ΜΑΝ με τον αρχικό χρωματισμό του και τα γνήσια ανταλλακτικά του.

Με τέσσερα μοντέλα συμμετείχε η Isuzu.

Ηλεκτρικά Scania

PreviousNext