Τροχοί & TIR

Τράκτορες Mercedes-Benz στην Κίνα συμπαραγωγή με Foton

Σε μία νέα συμφωνία προχώρησε η Daimler Truck, αυτή τη φορά με την κινέζικη Beiqi Foton Motor Co., για την από κοινού παραγωγή και διάθεση στην Κίνα, των τρακτόρων της Mercedes-Benz. Οι δύο εταιρείε
Παρασκευή 15/01/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε μία νέα συμφωνία προχώρησε η Daimler Truck, αυτή τη φορά με την κινέζικη Beiqi Foton Motor Co., για την από κοινού παραγωγή και διάθεση στην Κίνα, των τρακτόρων της Mercedes-Benz.

Οι δύο εταιρείες ίδρυσαν για αυτό τον σκοπό την κοινοπραξία Beijing Foton Daimler Automotive Co., Ltd. (BFDA), με την παραγωγή να σχεδιάζεται να εκκινήσει σε δύο χρόνια, σε ένα νέο εργοστάσιο στην περιοχή Huairou στο βόρειο Πεκίνο. Η εν λόγω μονάδα θα ανήκει στην BFDA, η οποία για την απόκτηση και την αναβάθμισή της, θα επενδύσει περισσότερα από 485 εκ. ευρώ.

Τονίζεται, πως παρά τη συνεργασία με τη Foton, η Daimler Truck θα συνεχίσει να πουλάει στην Κίνα, άλλα μοντέλα από τη γκάμα φορτηγών της Mercedes-Benz. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους τράκτορες που θα παράγονται στην ασιατική χώρα, αυτοί θα εξοπλίζονται με διάφορες γραμμές κίνησης από την παγκόσμια γκάμα κινητήρων της Daimler Trucks και θα είναι πλήρως προσαρμοσμένοι στις ειδικές απαιτήσεις των διαφόρων Κινέζων πελατών της μάρκας.

PreviousNext