Τροχοί & TIR

Προηγμένη ασφάλεια κατά της κλοπής από τη Ford (+VIDEO)

«Guard Mode» ονομάζεται το σύστημα ασφαλείας που δημιούργησε η Ford, το οποίο επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση των συνδεδεμένων van και την αποστολή ειδοποιήσεων σε πραγματικό χρόνο για πιθανές παρ
Τετάρτη 24/02/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«Guard Mode» ονομάζεται το σύστημα ασφαλείας που δημιούργησε η Ford, το οποίο επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση των συνδεδεμένων van και την αποστολή ειδοποιήσεων σε πραγματικό χρόνο για πιθανές παραβιάσεις στους διαχειριστές στόλων, στους ιδιοκτήτες και στους οδηγούς.

Οι ειδοποιήσεις αποστέλλονται στο smartphone, μέσω της εφαρμογής FordPass Pro, η οποία υπενθυμίζεται πως επιτρέπει τη διαχείριση έως και πέντε οχημάτων. Σημειώνεται, πως το Guard Mode θα αποτελέσει το πρώτο χαρακτηριστικό που θα ενεργοποιήσει η Ford στην «over-the-air» (OTA) ενημέρωση του λογισμικού και θα διατεθεί σταδιακά σε όλη τη γκάμα επαγγελματικών μοντέλων της μπλε οβάλ εταιρείας.

Αξίζει να αναφερθεί, πως όταν ενεργοποιηθεί το Guard Mode μετά το πέρας των ωρών εργασίας ή το Σαββατοκύριακο, μέσω αισθητήρων ανιχνεύει αν επιχειρείται η είσοδος στο όχημα, η εκκίνηση του κινητήρα, το άνοιγμα του καπό ή το ξεκλείδωμα του χώρου φόρτωσης. Επιπλέον, το σύστημα θα στείλει ειδοποίηση μέσω του στάνταρ μόντεμ FordPass Connect, ακόμα και στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί το κλειδί του οχήματος, κάτι που κανονικά δε θα ενεργοποιούσε τον συμβατικό συναγερμό του. Ο κάθε χρήστης, βλέπει στην οθόνη του «έξυπνου» κινητού του πόσες φορές υπήρξε δραστηριότητα γύρω από το κάθε όχημα, για ποιους λόγους και πότε ενεργοποιήθηκαν οι συναγερμοί και ποια ήταν η τελευταία γνωστή θέση του κάθε van.

Στο προσεχές διάστημα, θα δίνεται η δυνατότητα προγραμματισμού της ενεργοποίησης του Guard Mode, με τη Ford να δουλεύει στην περαιτέρω εξέλιξη της εν λόγω υπηρεσίας. Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Video URL
PreviousNext