Τροχοί & TIR

Προηγμένη συνδεσιμότητα για τα επαγγελματικά Ford

Το μέχρι πρότινος προαιρετικό μόντεμ «FordPass Connect», τοποθετείται τώρα από το εργοστάσιο ως στάνταρ εξοπλισμός σε όλα τα Transit, Transit Custom, Tourneo Custom, Transit Connect, Tourneo Connect
από Παναγιώτης Εμμανουήλ | Τρίτη 01/09/2020 - 02:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Η λειτουργία του μόντεμ FordPass Connect προσφέρεται δωρεάν στους οδηγούς, που έχουν εγκαταστήσει στο smartphone την εφαρμογή FordPass Pro.
Η λειτουργία του μόντεμ FordPass Connect προσφέρεται δωρεάν στους οδηγούς, που έχουν εγκαταστήσει στο smartphone την εφαρμογή FordPass Pro.

Το μέχρι πρότινος προαιρετικό μόντεμ «FordPass Connect», τοποθετείται τώρα από το εργοστάσιο ως στάνταρ εξοπλισμός σε όλα τα Transit, Transit Custom, Tourneo Custom, Transit Connect, Tourneo Connect, Fiesta Van και Ranger, συνδέοντάς τα ασύρματα στο διαδίκτυο. Οι σχετικές υπηρεσίες συνδεσιμότητας προσφέρονται δωρεάν στην Ευρώπη, επιτρέποντας τον απομακρυσμένο έλεγχο διαφόρων συστημάτων του οχήματος, μέσω της εφαρμογής για smartphones «FordPass Pro».

«Η συνδεσιμότητα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της αποστολής μας να προσφέρουμε έξυπνα αυτοκίνητα για έναν έξυπνο κόσμο. Πρόσφατα κατασκευάσαμε το 100.000ό μας συνδεδεμένο επαγγελματικό όχημα, ενώ η πρόβλεψή μας είναι ότι θα ξεπεράσουμε το ένα εκατομμύριο την επόμενη τριετία» δήλωσε ο διευθυντής του τομέα Commercial Vehicle Mobility της Ford Ευρώπης, Mark Harvey.

Προστασία σε πραγματικό χρόνο

Το FordPass Connect υποστηρίζει επίσης, ενημερώσεις λογισμικού «over-the-air» (OTA), με ασύρματη λήψη νέων χαρακτηριστικών και αναβαθμίσεων. Αργότερα φέτος –μέσω αυτόματης ενημέρωσης– θα ενεργοποιηθεί το νέο σύστημα προστασίας «Guard Mode» στα ήδη υπάρχοντα οχήματα που εξοπλίζονται με μόντεμ, ενώ όλα τα καινούργια μοντέλα θα το έχουν προεγκαταστημένο.

Αναλυτικότερα, το εν λόγω σύστημα παρέχει παρακολούθηση του οχήματος σε πραγματικό χρόνο, προειδοποιώντας οδηγούς, ιδιοκτήτες, χρήστες και διαχειριστές μικρών στόλων, αν διαπιστωθεί παραβίαση της ασφάλειας των οχημάτων τους. Μόλις ενεργοποιηθεί, για παράδειγμα, μετά το πέρας του ωραρίου λειτουργίας ή κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, το Guard Mode θα παρακολουθεί πότε κάποιος εισέρχεται στο όχημα, πότε ανοίγει το καπό ή πότε εκκινεί τον κινητήρα, αποστέλλοντας εν συνεχεία μία ειδοποίηση στο smartphone του ιδιοκτήτη. Το σύστημα παρέχει επίσης πρόσθετη προστασία από κλοπή ή «κλωνοποίηση» του κλειδιού, προειδοποιώντας εάν κάποιος ξεκλείδωσε ή έθεσε σε λειτουργία το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας κλειδί.

Έλεγχος από το κινητό και εν κινήσει

Σημειώνεται, πως για τη χρήση αυτής της τεχνολογίας είναι απαραίτητη η εγκατάσταση στο smartphone της εφαρμογής FordPass Pro. Μέσω αυτής, οι ιδιοκτήτες εταιρειών με μέχρι πέντε επαγγελματικά οχήματα Ford, μπορούν να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται δωρεάν τον στόλο τους. Για κατόχους μεγαλύτερων στόλων, οι υπηρεσίες τηλεματικής «Ford Telematics» και «Ford Data Services» προφέρουν επί πληρωμή μία ολοκληρωμένη λύση συνδεσιμότητας οχημάτων, βοηθώντας τους χρήστες να διαχειρίζονται τον λειτουργικό χρόνο και να βελτιώνουν την απόδοση, παρέχοντας πρόσβαση σε δεδομένα των οχημάτων, καθώς και ενσωμάτωση σε συστήματα διαχείρισης στόλων τρίτων.

Την παραγωγικότητα εν κινήσει επιχειρεί να αυξήσει το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford, το οποίο -πέραν της υποστήριξης των Apple CarPlay και Android Auto- πλέον παρέχει ασύρματη συνδεσιμότητα για εφαρμογές AppLink, μέσω Bluetooth. Το προαιρετικό σύστημα infotainment επιτρέπει στους οδηγούς να συνεργάζονται άνετα και με ασφάλεια με εφαρμογές smartphone, χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής του οχήματος και φωνητικές εντολές. Σημειώνεται, πως στους υπάρχοντες συνεργάτες της AppLink, περιλαμβάνονται δημοφιλείς υπηρεσίες πλοήγησης, όπως οι what3words, Waze και Sygic Truck Navigation. Το «παρών» δίνει και η γνωστή πλατφόρμα Cisco Webex, που βοηθά τους οδηγούς να παραμένουν διασυνδεδεμένοι με συναδέλφους και πελάτες.

Στο ίδιο τεύχος #389

PreviousNext