Τροχοί & TIR

Nissan: Πλήρως ηλεκτρική γκάμα το 2030

Την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου του άνθρακα (carbon neutral) στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, όπως και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, έχει θέσει ως στόχο η Nissan. Στο πλαί
Τρίτη 30/03/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Στις αρχές της δεκαετίας του 2030, κάθε νέο όχημα της Nissan θα είναι ηλεκτρικό.
Στις αρχές της δεκαετίας του 2030, κάθε νέο όχημα της Nissan θα είναι ηλεκτρικό.

Την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου του άνθρακα (carbon neutral) στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, όπως και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, έχει θέσει ως στόχο η Nissan.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, στις αρχές της δεκαετίας του 2030, κάθε νέο όχημα της εταιρείας που θα διατίθεται στις βασικές αγορές, θα είναι ηλεκτρικό. Επιπλέον, η Nissan θα εστιάσει στις καινοτομίες στις μπαταρίες, συμπεριλαμβανομένων αυτών των στερεών καταστάσεων και των σχετικών τεχνολογιών, για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών (ως προς το κόστος) και πιο αποδοτικών ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακόμα, θα στραφεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των ηλεκτρικών κινητήριων συνόλων «e-POWER», για την επίτευξη μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης. Παράλληλα, η Nissan προσβλέπει σε μεγαλύτερη συνεργασία με στρατηγικούς «παίκτες» στον ενεργειακό τομέα, για να υποστηρίξει την απανθρακοποίηση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας. Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζει την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος μπαταριών για την υποστήριξη αποκεντρωμένης, επιτόπιας παραγωγής ενέργειας, για κτίρια με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αξίζει να αναφερθεί, πως ξεκινώντας με την πρωτοβουλία του «Nissan Intelligent Factory», η μάρκα εστιάζει και στις καινοτομίες στην κατασκευαστική διαδικασία, για την υποστήριξη υψηλότερης παραγωγικότητας στη συναρμολόγηση οχημάτων. Η εταιρεία επιθυμεί, επίσης, να επιτύχει μεγαλύτερη αποδοτικότητα στους τομείς της ενέργειας και των πρώτων υλών.

PreviousNext