Τροχοί & TIR

Mellor Orion E πάνω σε Fiat Ducato

Από το Ην. Βασίλειο έρχεται η εταιρεία Mellor, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή mini-buses. Τελευταίο της πόνημα αποτελεί το Orion E, ένα χαμηλής εισόδου ηλεκτρικό mini-bus, το οποίο έχει μικτό βά
Τετάρτη 09/06/2021 - 08:08
Κοινοποίηση στα Social Media
Το ηλεκτρικό λεωφορείο έχει στηθεί πάνω σε ένα Fiat Ducato και διαθέτει μεταξόνιο 4.890 χλστ.,
Το ηλεκτρικό λεωφορείο έχει στηθεί πάνω σε ένα Fiat Ducato και διαθέτει μεταξόνιο 4.890 χλστ.,

Από το Ην. Βασίλειο έρχεται η εταιρεία Mellor, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή mini-buses. Τελευταίο της πόνημα αποτελεί το Orion E, ένα χαμηλής εισόδου ηλεκτρικό mini-bus, το οποίο έχει μικτό βάρος 5 τόνων και μπορεί να μεταφέρει έως και 16+1 επιβάτες.

Το ηλεκτρικό λεωφορείο έχει στηθεί πάνω σε ένα Fiat Ducato και διαθέτει μεταξόνιο 4.890 χλστ., με το μήκος, το πλάτος και το ύψος του να ορίζονται στα 7.479, 2.200 και 2.700 χλστ., αντίστοιχα.

Προσφέρεται σε 4 διαμορφώσεις εσωτερικού, με τη βασική να μπορεί να μεταφέρει 15 καθήμενους επιβάτες και ένα αμαξίδιο ΑμΕΑ. Διατίθενται, ακόμα, δύο εκδόσεις 16+1 θέσεων όσο και αυτή που είναι σχεδιασμένη για τη μεταφορά 5 αμαξιδίων ΑμΕΑ και 2 καθήμενων επιβατών συνοδών.

Σημαντικό πλεονέκτημα του Orion E είναι η απόσταση των 250 χλστ. του πατώματος από το έδαφος, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά την είσοδο-έξοδο από αυτό, ειδικά όταν πρόκειται να τοποθετηθεί στην πίσω πόρτα η σχετική ράμπα για τα αμαξίδια των ΑμΕΑ.

Το προσθιοκίνητο βρετανικό mini-bus εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 148 kW (201 PS), με την ισχύ να κορυφώνεται στιγμιαία στα 289 kW (393 PS).

Ο ηλεκτρικός κινητήρας συνεργάζεται με το «E-Gear» κιβώτιο με σχέση μετάδοσης 8:1:1 και προσδίδει στο Orion E τελική ταχύτητα 100χλμ./ώρα. Τροφοδοτείται με ενέργεια από δύο συστοιχίες μπαταριών συνολικής χωρητικότητας 92 kWh, οι οποίες φορτίζουν σε 4,25 ώρες και επιτρέπουν στο λεωφορείο της Mellor να διανύει μέχρι και 160 χλμ., πριν αναζητήσει εκ νέου πρίζα.

Αξίζει να αναφερθεί, πως η Mellor διαθέτει στη γκάμα της ένα ακόμα ηλεκτρικό mini-bus, το μικρότερο Pico. Πρόκειται για ένα όχημα μήκους 5.998 χλστ. (μεταξόνιο 4.035χλστ.), το οποίο μπορεί να μεταφέρει 6+1 επιβάτες.

Εξοπλίζεται με τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα με το Orion E, αλλά με μικρότερες μπαταρίες χωρητικότητας 46 kWh (μία συστοιχία, αντί για δύο), οι οποίες σε έναν ταχυφορτιστή των 22 kW, γεμίζουν σε περίπου δύο ώρες.

 

PreviousNext