Τροχοί & TIR

Με αναβαθμισμένη γκάμα η Renault Trucks

Σε μια σειρά βελτιώσεων των μοντέλων T, T High, C και K προχώρησε η Renault Trucks, στο πλαίσιο της σημαντικότερης σύμφωνα με τη γαλλική μάρκα ανανέωσης της γκάμας της από το 2013. Αναβάθμιση στα ση
Παρασκευή 11/06/2021 - 00:21
Κοινοποίηση στα Social Media
αναβαθμισμένη γκάμα η Renault Trucks
Aναβαθμισμένη γκάμα η Renault Trucks

Σε μια σειρά βελτιώσεων των μοντέλων T, T High, C και K προχώρησε η Renault Trucks, στο πλαίσιο της σημαντικότερης σύμφωνα με τη γαλλική μάρκα ανανέωσης της γκάμας της από το 2013.

Αναβάθμιση στα σημεία έχει υπάρξει στην εξωτερική μορφή των φορτηγών, προκειμένου να τονιστεί περαιτέρω ο δυναμισμός τους.

Η ουσιαστικότερη αλλαγή έχει να κάνει με τη βελτίωση της αεροδυναμικής της καμπίνας, γεγονός που συμβάλλει στον περιορισμό της κατανάλωσης έως και κατά 3%.

Σε αυτό βοηθούν και τεχνολογίες, όπως η νέα έκδοση του προγνωστικού cruise control «Optivision» και το βελτιωμένο cruise control με τους δύο επιλέξιμους τρόπους οδήγησης (Eco on και Eco off).

Η νέα λειτουργία «Pulse and Glide» βελτιώνει περαιτέρω την κατανάλωση καυσίμου, όπως και τα ελαστικά κατηγορίας Α τα οποία περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό των νέων Renault Trucks T και T High.



Άνεση, ασφάλεια και συνδεσιμότητα



Πιο εκτενείς είναι οι αλλαγές στην καμπίνα των γαλλικών φορτηγών, όπου έχει τοποθετηθεί μια νέα ρυθμιζόμενη -μέσω ποδοστηρίου- κολόνα τιμονιού τριών αξόνων. Η παραδοσιακή μίζα έχει αντικατασταθεί από κουμπί εκκίνησης και τα καθίσματα διαθέτουν περισσότερες ρυθμίσεις και νέες, πιο ανθεκτικές, υφασμάτινες επενδύσεις (προαιρετικά και δερμάτινες).

Περισσότεροι είναι και οι χώροι αποθήκευσης μικροαντικειμένων και επιπλέον έχει προστεθεί μια θήκη για tablet και smartphone που φέρει δύο θύρες φόρτισης USBC.

Προστέθηκε επίσης ένα νέο συρτάρι αποθήκευσης εγγράφων μεγέθους A4, ενώ από την πλευρά του συνοδηγού, τα οχήματα έχουν δύο αποθηκευτικούς χώρους με συνολική χωρητικότητα 7 λτ. (συμπεριλαμβανομένου ενός ψυγείου 2 λτ.). Σε ό,τι αφορά στον χώρο ανάπαυσης του οδηγού, η Renault Trucks τοποθέτησε δύο ακόμα υποδοχές USBC και παράλληλα αύξησε το πάχος του στρώματος της κουκέτας «Serenity» κατά 13%, διπλασιάζοντας τον αριθμό των ελατηρίων (προαιρετικά προσφέρεται και ένα πλενόμενο στρώμα αφρού).

Σε ό,τι αφορά στην προσφερόμενη ασφάλεια, τα νέα Renault Trucks T, T High και C διαθέτουν στάνταρ φώτα LED, τα οποία προσφέρουν υψηλότερη ορατότητα και άρα ασφάλεια και επιπλέον διαθέτουν έως και 30 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής συγκριτικά με αυτήν ενός συμβατικού λαμπτήρα.

Διατίθενται ακόμα ένα προηγμένο κλείδωμα ασφαλείας της πόρτας, κάμερες και αισθητήρες, πόρτες καμπίνας «Vision» για καλύτερη ορατότητα πεζών και ποδηλατών, όπως και ένα εξελιγμένο χειρόφρενο έκτακτης ανάγκης που μειώνει τον κίνδυνο απροσδόκητης κίνησης του οχήματος όταν ο οδηγός φεύγει από την καμπίνα. Η γαλλική εταιρεία αναβάθμισε συνολικά και το πακέτο συντήρησης «Excellence  Predict», προσφέροντας τη δυνατότητα απομακρυσμένης ενημέρωσης του λογισμικού του οχήματος.

Στην πράξη, παρέχεται ένα συνδεδεμένο σχέδιο συντήρησης που είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στη χρήση του κάθε οχήματος. Σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί να υπάρξει πρόληψη σε πραγματικό χρόνο του 80% των βλαβών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ακινητοποίηση του φορτηγού.

Σημειώνεται, πως τα διαστήματα αλλαγής λαδιού για τα φορτηγά που φέρουν τους 13λιτρους Euro 6 κινητήρες, επεκτείνονται στα 150.000 χλμ. (ή στους 18μήνες), με προφανή οφέλη στο κόστος συντήρησης και λειτουργίας (TCO).

 

PreviousNext