Τροχοί & TIR

Η νέα έκδοση του Irizar i4

Η Irizar παρουσίασε το πούλμαν Irizar i4 σε νέα έκδοση, ευρύτερης εκμετάλλευσης, το οποίο προορίζεται για χρήση ως σχολικό, μεταφοράς προσωπικού στην βιομηχανία, transfer αεροδρομίου, ή ακόμη και γι
Τρίτη 01/03/2022 - 03:41
Κοινοποίηση στα Social Media
Irizar i4
Irizar i4

Η Irizar παρουσίασε το πούλμαν Irizar i4 σε νέα έκδοση, ευρύτερης εκμετάλλευσης, το οποίο προορίζεται για χρήση ως σχολικό, μεταφοράς προσωπικού στην βιομηχανία, transfer αεροδρομίου, ή ακόμη και για περιστασιακή χρήση σε αστικές συν- θήκες ή ταξίδια μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Όπως συνέβαινε και με το προηγούμενο μοντέλο, το νέο i4 θα διατίθεται σε τρεις διαμορφώσεις (H, M και L) ώστε να επιτυγχάνεται συγκερασμός της προσβασιμότητας για το επιβατικό κοινό και του ωφέλιμου όγκου στις μπαγκαζιέρες ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη. Το δάπεδο μπορεί να παραδοθεί ως χαμηλωμένο ή πλήρως επίπεδο, ενώ έμφαση έχει δοθεί στο να είναι απόλυτα ελεύθερος από εμπόδια ο διάδρομος.

Το λεωφορείο της εταιρείας από τη χώρα των Βάσκων, διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις μήκους από 10,8 έως 15 μέτρα, και όλη η έμφαση στην εξέλιξη του νέου μοντέλου δόθηκε στην αποδοτικότητα και την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους για τον ιδιοκτήτη.

Μειωμένη κατανάλωση

Το νέο Irizar που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην έκθεση Busworld του 2019, φέρει σημαντικές, δομικές βελτιώσεις οι οποίες εστιάζουν κυρίως στη μείωση του απόβαρου και την καλύτερη κατανομή των φορτίων στους άξονες.

Ανάλογα με την έκδοση, η συγκεκριμένη μείωση βάρους φτάνει έως 955 κιλά. Επίσης, για όλες τις εκδόσεις αμαξώματος/διαστάσεων η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου είναι γύρω στο 5% και κατά συνέπεια με λιγότερες εκπομπές CO2.

Οι κύριες επεμβάσεις που έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση έχουν να κάνουν με τη χρήση νέων μειγμάτων χάλυβα υψηλής αντοχής, καθώς και τη χρήση συνθετικών υλικών στην κατασκευή του σασί, νέους τύπους καθισμάτων με ελαφρύτερο σκελετό, μεγαλύτερο «αέρα» για τα πόδια των επιβατών και αυξημένη απόσταση μεταξύ τους σε κάθε σειρά, με εύλογα οφέλη και στον τομέα της άνεσης.

Χάρη στο νέο σχεδιασμό, υπάρχει τώρα μεγαλύτερη ευελιξία στη διαμόρφωση του σαλονιού ανάλογα με τη μεταφορική χρήση για την οποία προορίζεται το όχημα, και επιπλέον προστέθηκε νέα έκδοση με 2 άξονες και 63 θέσεις (+1 ΑΜΕΑ+34 όρθιοι) καθήμενων επιβατών, και χωρητικότητα αποσκευών πάνω από 6 κυβικά μέτρα.

Όσο για τις πόρτες, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν σε μονές (κανονικές ή έξτρα φαρδιές), δίφυλλες, και φυσικά ανελκυστήρες για αμαξίδια.

Σε ό,τι έχει να κάνει με συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, υπάρχουν φυσικά στάνταρ όλα όσα απαιτούνται από τη νομοθεσία, συν ραντάρ για διατήρηση εγγύτητας με προπορευόμενο όχημα. Έξτρα διατίθενται φουλ (σε όλες τις «σκάλες») φώτα LED τα οποία αποδίδουν 30% περισσότερο, και όλα τα φώτα όγκου είναι επίσης τεχνολογίας LED.

Ως είθισται για μοντέλο της Irizar, οι επιλογές στον κινητήρα και το καύσιμο που αυτός καταναλώνει, περιλαμβάνουν πρακτικά τα πάντα: ντίζελ, HVO, B100, υβριδικά σύνολα, βιοαέριο, φυσικό αέριο (CNG και LNG), ανάλογα με το αν το όχημα πωλείται από την Irizar ή βασίζεται σε γραμμή μετάδοσης κίνησης άλλου κατασκευαστή.

PreviousNext